Top Teaser Lite - Koningsdag

Koningsdag

Op Koningsdag vieren we weer de verjaardag van onze koning Willem-Alexander. En dat betekent dat het hele land één groot feest is. Ontdek hier alles wat je nodig hebt voor een gezellige Koningsdag.

Op pad met de kids tijdens Koningsdag

Zeker voor kids is Koningsdag een ontzettend leuke dag. In vrijwel iedere stad of dorp is er wel wat te doen voor kinderen. En anders kun je ook aan de slag. Ontdek de leukste activiteiten met kids op Koningsdag

1. Bezoek een vrijmarkt

Bijna overal vind je wel een vrijmarkt tijdens Koningsdag. Maak een gezellige wandeling en kijk of er nog leuke tweedehands spulletjes voor jou of je kids tussen alle kleedjes zit. Of haal zelf de zolder eens leeg en bepaal wat je kunt verkopen op een vrijmarkt. Goed om te weten: vaak moet je er wel vroeg bij zijn voor een goed plekje. Dus: vroeg uit de veren, kleedje onder de arm en uitstallen maar. Zo verdienen je kids ook nog een leuk zakcentje.

2. Versier oranje cupcakes

Deze activiteit is leuk én lekker! Sla oranje taart versieringen en cupcakes in en ga aan de slag met je kids. Van helemaal oranje tot vlaggetjes: je kids kunnen op deze manier helemaal hun creativiteit kwijt. En daarna eet je ze natuurlijk gezellig samen op.

3. Organiseer een speurtocht

Hoe leuk is het om de kids een speurtocht te laten doen door de buurt? Nodig de buurkindjes uit en verstop kroontjes door de hele buurt. Verdeel de kids in groepjes en zorg dat ieder groepje een begeleider heeft. Het groepje met de meeste gevonden kroontjes krijgt een leuke prijs.

4.Speel koninklijke spelletjes

Tijdens Koningsdag is het superleuk om oerhollandse spelletjes uit de oude doos te trekken. Denk aan spijkerpoepen of koekhappen. Of verzin je eigen spelletjes. Wil je weten welke spelletjes leuk zijn om te doen tijdens Koningsdag? Die hebben we voor je verzameld.

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Categorieën

Mijn account
Help