Top Teaser Lite - Algemeen - Duurzaamheid - 27 - SS23

Duurzaamheid bij kleertjes.com

Een betere wereld, dat willen we allemaal. Ook wij bij kleertjes.com. Niet alleen jij als consument maakt steeds meer bewuste keuzes, ook wij als bedrijf zijn hier continu mee bezig. Wij willen namelijk ook onze kleintjes kunnen genieten van alles wat deze aarde te bieden heeft. En daar hebben we al een hoop mooie oplossingen voor bedacht. Nieuwsgierig geworden? Op deze pagina lees je wat wij bij kleertjes.com doen aan duurzaamheid.

We denken niet alleen binnen de lijntjes

Omdat kleertjes.com sinds 2021 onderdeel is van de Wehkamp Retail Group, komt alle distributie nu vanuit één plek. Dit is een stuk efficiënter. Dus wanneer jij iets op kleertjes.com bestelt, komt het uit het distributiecentrum in Zwolle. We verzamelen zo veel mogelijk producten in één pakket en de doos en zakken maken we precies op maat. Zo gebruiken we zo min mogelijk verpakkingsmateriaal. En vervoeren we zo weinig mogelijk lucht naar je toe. Want dat vinden we zonde. Heb je één of een paar kleine items, dan doen we dit in een recyclebare plastic zak, die zelf ook van gerecycled plastic is gemaakt. Waar we kunnen, gebruiken we gerecycled materiaal. Zoals die kartonnen doos: gemaakt van oud papier en aangevuld met FSC-gecertificeerd hout.

Op de dozen drukken we zo min mogelijk inkt. We geven je alleen recycle-aanwijzingen op de verpakking en laten je weten waar het materiaal van gemaakt is. Dus als jij je afval goed scheidt, gebruiken wij je verpakking weer heel gemakkelijk voor je volgende bestelling.

We denken niet alleen binnen de lijntjes

We wekken onze eigen energie op

Dat distributiecentrum in Zwolle is een groot pand langs de A28. Op dit grote distributiecentrum liggen ruim 19.000 (!) zonnepanelen. En daar doen we van alles mee. Denk aan laadpalen voor elektrische auto’s en voldoende stroom om jouw pakket te verzamelen en in te pakken. De rest leveren we terug als groene stroom, zodat de rest van Zwolle dit thuis kan gebruiken.

We wekken niet alleen zo veel mogelijk onze eigen stroom op, we vangen ook nog eens regenwater op. Dit gebruiken we bijvoorbeeld om wc’s door te spoelen. Dat scheelt weer schoon water.

Altijd de juiste temperatuur

Onze collega's werken iedere dag hard om jouw bestelling te controleren en retouren te verwerken. Hier moet het klimaat natuurlijk goed zijn. De werktemperatuur is iets waar we goed over nadenken, want energie verspillen willen we zo min mogelijk. We zetten onze zelf-opgewekte energie daarom alleen in op de plekken waar het nodig is.

Zo reguleren we de binnentemperatuur en zetten we de verwarming lager op plekken waar minder warmte nodig is. Collega’s die bezig zijn met jouw pakket en lekker fysiek bezig zijn, hebben liever een koele en goed geventileerde ruimte. Zij die wat meer stilzitten hebben het liever wel wat warmer. Zo bepalen we voor iedere ruimte wat nodig is (en vooral wat niet nodig is).

Een goede voorbereiding is het halve werk

Bij de meeste webshops haalt de pakketbezorger (in ons geval DHL) een vrachtwagen vol pakketjes op. Jouw pakketje gaat dan dus via een sorteercentrum in het busje naar je huis. Om extra ritjes te voorkomen, vullen wij de rolcontainers alvast zo strak mogelijk. Van top tot teen. Met als doel zo min mogelijk leegte in containers. Alles om zo min mogelijk lucht in de vrachtwagen te vervoeren. Lekker efficiënt, he?

Met dit voorsorteren verminderen we niet alleen onze uitstoot. Het scheelt ook nog eens heel veel tijd. En dus is jouw pakket de volgende dag nog in huis.

Fotostudio aan huis

Reclamespotjes op tv, Instagram en TikTok video’s en alle producten op onze website. Wat deze met elkaar gemeen hebben? Ze worden stuk voor stuk gemaakt in onze eigen studio: de Creative Hub. En die bevindt zich in diezelfde gouden doos langs de snelweg. Dat betekent dat we geen producten heen- en weer vervoeren. We halen ze gewoon uit de voorraad en leggen het daarna weer netjes terug. Wie weet is jouw nieuwe item dus wel in onze tv commercial te zien.

We denken aan de natuur

Een distributiecentrum heeft zo z'n impact op de natuur. Om te zorgen dat we de flora en fauna zo min mogelijk verstoren, is er een grote natuurtuin gebouwd. In deze natuurtuin vind je talloze soorten bloemen en planten, met genoeg ruimte voor insecten en vogels. Er staan bijenkasten en de vleermuizen vliegen ‘s avonds vrolijk rond en overdag slapen ze lekker in de speciale vleermuiskasten. Met zo’n tuin kijken wij niet meer op van de wilde hazen en konijnen in onze buurt.

Met deze initiatieven hebben onze bestaande distributiecentra een BREEAM-certificering gekregen ten tijde van de oplevering van de gebouwen. Bij deze certificering wordt gekeken naar een aantal duurzaamheidsvereisten. Zo wordt bepaald of een gebouw voldoet aan de standaarden voor duurzamer handelen en teruggeven aan de natuur en samenleving.

We zijn er bijna, we zijn er bijna (maar nog niet helemaal)

We hebben al een hoop stappen gezet, maar we realiseren ons ook dat er nog veel te doen is om kleertjes.com duurzamer te maken. We kijken dus naar ieder onderdeel in ons proces, en zoeken naar manieren om deze duurzamer te maken.

Het beste voor onze kleintjes

Samen met Make A Wish laten we regelmatig wensen van zieke kinderen in vervulling gaan. Zo hebben we afgelopen jaar een modeshow georganiseerd en kids make-overs gegeven, waar kinderen uit het Prinses Maxima Centrum aan mee mochten doen. We hebben ze een fantastische dag bezorgd, waarbij ze alle narigheid even vergaten. OfBen je benieuwd naar hoe dit ging? Check het op onze Instagram pagina.

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Categorieën

Mijn account
Help