Top Teaser Lite - Inspiratie - 27 - SS23 - 8x de leukste musea

8x de leukste musea

Het is weer (bijna) herfstvakantie! Deze break is voor kinderen een fijn moment om even los te komen van alle sociale activiteiten en samen met ouders iets leuks te doen. We zijn allemaal bekend met uitjes als de dierentuin en de speeltuin, maar ben jij wel eens met jouw kind naar een museum geweest? Een museum is namelijk niet alleen een leuk en educatief uitje, maar stimuleert ook het denkvermogen en zelfvertrouwen van kinderen. Wij hebben daarom de leukste kidsproof musea voor jou op een rijtje gezet!

1. NEMO Science Museum – Amsterdam

Ontdek de wetenschap en technologie in het NEMO Science Museum. In dit interactieve museum vind je vijf verdiepingen met experimenten, tentoonstellingen en demonstraties over onderwerpen als licht, zwaartekracht, geluid en elektriciteit. Alles in dit museum staat in het teken van doen en beleven! Zo kunnen kinderen in het laboratorium zelf aan de slag als wetenschapper of in de expeditie als logistieke hero.

2. Zuiderzeemuseum – Enkhuizen

Ga honderd jaar terug in de tijd tijdens een bezoekje aan het Zuiderzeemuseum. In dit museum ontdek je op een speelse manier de geschiedenis en toekomst van het IJsselmeer gebied. Wandel door het buitenmuseum en beleef de authentieke sfeer en ambachten van vroeger. Hier vind je ook allerlei leuke én leerzame activiteiten voor kinderen. Mocht het regenen dan valt jouw dag niet meteen in het water: het Zuiderzeemuseum heeft namelijk ook een binnenmuseum, handig!

3. Muiderslot – Muiden

Onder de rook van Amsterdam ligt het 700 jaar oude kasteel het Muiderslot. Je vindt hier de tofste voorwerpen uit de middeleeuwen en 17e eeuw zoals harnassen en zwaarden van ridders, cool! Even een frisse neus halen? Maak dan een wandeling door de prachtige tuinen van het kasteel. In de herfstvakantie organiseert het Muiderslot leuke activiteiten voor kinderen, check hiervoor de agenda op hun website.

4. Spoorwegmuseum – Utrecht

Is jouw kleintje fan van treinen? Dan is het spoorwegmuseum misschien iets voor jullie! Je ontdekt en leert hier op een speelse manier over de geschiedenis van treinen door middel van attracties, theater en tentoonstellingen. En hoe cool: dit museum heeft een levensecht station! Tijd voor een kleine pauze? Ga lekker buiten spelen in de speeltuin of maak een ritje in de Jumbo Express.

5. Archeon – Alphen aan den Rijn

Wow, in het Archeon loop je écht door de geschiedenis van Nederland. Het park bestaat uit hutten, boerderijen en huizen uit de geschiedenis die worden bewoond door Archeotolken. Van de prehistorie en de Romeinse tijd tot aan de Vikingen en de middeleeuwen, alles komt hier aan bod. Het leren en ontdekken door middel van activiteiten staat in dit museum centraal. In elk tijdperk zijn er namelijk allerlei activiteiten zoals kano varen, armbandjes en kaarsen maken of zwaardvechten. De leukste manier om te leren over de geschiedenis als je het ons vraagt!

6. Luchtvaartmuseum Aviodrome – Lelystad

Is jouw kind een échte vliegtuigspotter? Maak dan een rondvlucht door het Luchtvaartmuseum Aviodrome en ontdek de coolste vliegtuigen. Naast zien, leren en ontdekken kun je in het museum ook veel doen en beleven. Neem plaats in een van de vluchtsimulators of voltooi de piloten- of stewardessenopleiding en ontvang een Avidrome vluchtbrevet! Hoe cool is dat?

7. Kinderboekenmuseum – Den Haag

In het Kinderboekenmuseum in Den Haag maken kinderen spelenderwijs kennis met literatuur door te doen, beleven en ontdekken. Ontmoet Kikker en zijn vriendjes of één van de karakters uit de boeken van Annie M.G. Schmidt. Het museum heeft wisselende tentoonstellingen voor jong en oud. Leuk voor jongere kids, maar ook voor de rest van het gezin!

8. CORPUS – Oegstgeest (Leiden)

Is jouw kind al wat ouder en nieuwsgierig naar de werking van het menselijk lichaam? Misschien is de educatieve attractie CORPUS in Oegstgeest (Leiden) dan iets voor jullie! In dit museum maak je een 55 minuten durende reis door het lichaam van de mens. Na afloop van deze reis kun je het interactieve gedeelte bezoeken waar jouw kind door middel van games, informatie en een speurtocht nog meer leert over het menselijk lichaam. Tof!

Meer inspiratie?

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Categorieën

Mijn account
Help