Top Teaser Lite - Inspiratie - Beleven en ontdekken - 27 - SS23 - Biologie proefjes voor thuis

Biologie proefjes voor thuis

Het is de week van de biologie. En als je het de Dikke van Dale vraagt, dan is biologie de leer van levensverschijnselen, een studie van plant- en dierkunde. En daar kun je ook thuis leuke dingen mee doen. Wij zijn op zoek gegaan naar leuke biologie proefjes die jij samen met je kind kunt doen. Want stiekem zijn het de experimenten die je vroeger op school deed, de dingen die je nooit meer bent vergeten, toch? Op de website proefjes.nl staan heel veel verschillende proefjes en voor de meeste dingen heb je eigenlijk niets bijzonders nodig. Hieronder hebben wij er alvast vier voor je uitgekozen.

Hoe drinken bloemen?

Als wij dorst hebben, dan drinken we. Maar hoe zit dat eigenlijk met bloemen en planten? In dit proefje kun je samen met je kids kijken hoe het water uit de vaas bij de bloemen terechtkomt. Klik hier voor de dorstige bloem.

Hoe drinken bloemen?

Hij blies en blies en blies…

Deze zin komt uit het sprookje van de drie biggetjes waar de wolf hele huizen omver blaast. Deze proef is iets minder extreem, maar wel heel interessant. Kun je namelijk zelf een stapel boeken omver blazen? Dat zoeken jullie uit. Klik hier voor de proef met jouw ademkracht.

Je eigen tekenfilm

Op de televisie, de tablet of telefoon: een tekenfilm kunnen kinderen tegenwoordig overal kijken. In deze proef leren ze zelf een (hele) korte tekenfilm maken en meer over de werking van hun hersenen. Heb jij thuis een kleine creatieveling? Dan kunnen jullie wellicht samen een langere tekenfilm maken. Klik hier voor het proefje.

Poep!

Van veel ouders niet de meest favoriete fase: die van poep- en plas fase. Maar poep blijft mateloos interessant voor veel kinderen. In deze proef komen ze erachter waarom poep eigenlijk bruin is. Doe jij je kinderen een plezier met dit onderzoek naar poep? Klik dan hier om meer te weten te komen over de kleur van poep.

Meer inspiratie?

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Categorieën

Mijn account
Help