Top Teaser Lite - Inspiratie - Beleven en ontdekken - 26 - SS23 - Leukste kinderboeken met kerstverhalen

De leukste kinderboeken met kerstverhalen

Wil je helemaal in de kerstsfeer komen? Lees je kind dan een kerstverhaal voor bij de open haard, onder de kerstboom of gezellig samen in bed. Hieronder vind je een overzicht van de leukste kinderboeken met kerstverhalen.

Alles wat je wilt weten over kerst

van Natalie van der Horst, Gaby Kuijpers en Ellen de Roos

In deze bundel vind je niet alleen verschillende kerstverhalen (zowel traditionele als moderne) maar ook allerlei leuke weetjes over kerst. Daarnaast staan er in het boek recepten en kerstliedjes. Voor ieder wat wils dus.

Kerstmis

van Dick Bruna

In dit boekje wordt de versimpelde versie van de geboorte van Jezus uitgelegd. Ideaal als je je kind graag wilt leren wat we met kerstmis eigenlijk vieren! Alle tekeningen zijn in de typische Dick Bruna-stijl en maken het verhaal extra leuk voor de kleintjes.

De Notenkraker

van An Leysen

De Notenkraker is een klassiek kerstverhaal over een meisje dat een soldaat cadeau krijgt. 's Nachts komt de soldaat tot leven en beleeft de spannendste avonturen. Het verhaal is – mede dankzij de prachtige illustraties – heerlijk om te lezen met de kids.

Pippi en de dansende kerstboom

van Astrid Lindgren

Gek op Pippi Langkous? Lees dan dit vrolijke boek voor over Pippi Langkous die de kerst van drie eenzame kinderen komt redden. Uiteraard weet Pippi er weer een onvergetelijk feest van te maken.

Scrooge

van Geronimo Stilton

Het originele verhaal van Charles Dickens is soms best een beetje angstaanjagend voor de allerkleinsten. Daarom is er ook een kindvriendelijke variant: die van Geronimo Stilton. Het verhaal – over de chagrijnige Scrooge die het kerstfeest wil verpesten – is hetzelfde, maar dan iets milder verteld én voorzien van leuke tekeningen.

Een jongen met de naam Kerstmis

van Matt Haig

Dit vrij nieuwe boek (2015) gaat over Nikolas die samen met zijn vader woont. Op een dag krijgt zijn vader de kans om veel geld te verdienen door te bewijzen dat Elfhelm (een legendarisch elfendorp) echt is. Nikolas moet bij zijn gemene tante Carlotta blijven, maar hier is hij het uiteraard niet mee eens. Nikolas besluit zijn vader achterna te reizen!

Het Kerstvarken

van J.K. Rowling

J.K. Rowling is natuurlijk dé koningin van de fantasyverhalen. Ook Het Kerstvarken is een heerlijk fantasierijk verhaal om bij weg te dromen. Het verhaal gaat over een jongetje dat volledig ontroostbaar is als hij zijn lievelingsknuffel kwijt raakt. Als hij een nieuwe knuffel krijgt (een Kerstvarken) gebeuren er ineens wonderlijke dingen.

Meer inspiratie?

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Categorieën

Mijn account
Help