Top Teaser Liet - Inspiratie - 27 - SS23 - De leukste oldskool tv programma’s

De leukste oldskool tv programma’s

Weet je nog? Vroeger toen we massaal voor de buis zaten om naar programma’s te kijken zoals Pippi Langkous en Bassie en Adriaan? Kijken jouw kids inmiddels ook naar die oldskool tv-programma’s? Dan kun je het vast niet laten om af en toe even mee te kijken. En mochten je kids het nog niet kijken, dan is het een hele goede reden om ze eens de leukste oldskool tv-programma’s te laten zien. Wij zetten ze alvast voor je op een rij: dat.wordt.leuk!

Pippi Langkous

“Twee maal drie is vier, wiedewiedewiet en twee is negen…” Wie kent haar niet? Het altijd vrolijke meisje met rode vlechten en haar vriendjes Tommy en Annika. Jawel, we hebben het over Pippi Langkous! Ze woont samen met haar aapje Nilsson en haar paard in Villa Kakelbont. Een moeder heeft ze niet meer en haar vader is piratenhoofdman én koning van een eiland waardoor ze elkaar niet vaak zien. Gelukkig kan Pippi door haar sterke krachten heel goed op zichzelf passen en beleeft ze met haar beste vriendjes de gekste avonturen!

Bassie en Adriaan

“Hallo vriendjes en vriendinnetjes…” daar heb je Bassie en Adriaan! De twee begonnen rond 1955 als acrobaten in een circus. Toen ze eenmaal de fijne kneepjes van het vak in handen hadden, begon Bas zich als clown te vermommen. Na een tijd in het buitenland te zijn geweest begon het duo bij terugkomst in Nederland als de personages Bassie en Adriaan. In 1978 begon hun televisieserie op tv én met groot succes! Allemaggies, tegenwoordig zijn de afleveringen zelfs op Videoland te zien.

De Fabeltjeskrant

“Hallo meneer de Uil, waar brengt u ons naartoe? Naar Fabeltjesland?” In 1968 verscheen de allereerste uitzending van De Fabeltjeskrant op de tv. En ook in 2023 is de Fabeltjeskrant gewoon nog te zien op zenders als NPO3 en NPO Start.

Ome Willem

“Luister even wat ik vraag? Lusten jullie ook een broodje poep?” Jaja, we hebben het hier over de enige echte Ome Willem, wie is er niet groot mee geworden? Het programma dat in een studio werd opgenomen, vol met kinderen. Elke aflevering begon met Ome Willem die binnenkwam door een papieren deur en vervolgens mochten de kinderen Ome Willem én de geitenbreiers begroeten. Daarna liep hij standaard naar zijn drumstel en zong hét bekende liedje!

Peppi en Kokki

“Toet, toet, boing boing, Kokki en Peppi, Peppi en Kokki…” ken je ze nog? De twee onhandige matrozen, Peppi én Kokki. Ondanks dat in dit programma niet gesproken wordt en alles om geluidseffecten draait, is het fan-tas-tisch. Peppi en Kokki wonen op een schip, maar het schip vaart niet meer. Daarom gaat het tweetal op vasteland op zoek naar een baan, alleen dat loopt steeds verkeerd af door hun onhandige praktijken. De beste stuurlui staan aan wal, zeggen ze toch?

Meer inspiratie?

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.