Top Teaser Lite -  Inspiratie - Beleven en ontdekken - 26 - SS23 - De leukste spelletjes voor sinterklaasavond

De leukste spelletjes voor sinterklaasavond

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het weer zover, pakjesavond! Dé avond waar kids al dagen, misschien wel weken, naar uitkijken. Heb jij als hulpsinterklaas al alle cadeautjes en lekkernijen in huis gehaald? Om ook dit jaar weer een succes te maken van 5 december, hebben wij alvast de leukste spelletjes voor je op een rij gezet. Dat wordt gegarandeerd een heerlijk avondje!

Lees je dit nu en vieren jullie vanavond al pakjesavond? No worries, want voor deze leuke Sinterklaasspelletjes is het niet nodig om nog naar de winkel te gaan. Alles wat je nodig hebt kun je namelijk gewoon zelf maken. Hoe handig is dat!

Een tangram van Sinterklaas

Een tangram is een Chinees spel waarbij je met een aantal geometrische figuren een compleet figuur maakt. Het is eigenlijk een soort puzzel, maar dan een stukje lastiger! En hoe leuk is het om dit op pakjesavond met een Sint of Piet figuur te doen. Pak een groot stuk karton, print een leuke foto uit van Sinterklaas (of Piet) en knip het karton in stukken. Hoe meer stukjes, hoe lastiger de tangram wordt. Gaan jullie de uitdaging aan?

Sinterklaas bingo

Bingo blijft altijd een favoriet, maar zoals met alle spelletjes in deze blog pakken we het met de Sinterklaas bingo nét even iets anders aan. Dit heb je nodig: pepernoten, papier én een printer. Zoek op internet verschillende afbeeldingen uit het sinterklaasthema en print deze uit. Denk hierbij aan pakjes, pepernoten of het paard van Sinterklaas. Plak deze plaatjes vervolgens op de bingokaarten. Tip: zorg ervoor dat deze kaartjes niet allemaal hetzelfde zijn, anders roept iedereen natuurlijk tegelijk, bingo! Print alle afbeeldingen die je eerder hebt uitgeprint nogmaals en doe deze in een grote bak of een jute zak. Dit gebruik je tijdens de bingo om willekeurige plaatjes uit te pakken. Staat het plaatje op jouw bingokaart? Dan mag je op jouw kaart een pepernoot leggen. De eerste die zijn kaartje vol heeft, heeft gewonnen. Wie roept er als eerste bingo?

Sinterklaas memory

Je hebt ongetwijfeld nog wel ergens een oud memorie spel liggen, maar mocht dit niet het geval zijn, dan is dit het ideale spel om zelf te maken. Zoek en verzamel een paar mooie afbeeldingen van het Sinterklaasfeest en zorg dat ze allemaal hetzelfde formaat krijgen. Print alle foto’s twee keer en knip de plaatjes netjes uit. Je kunt het spel nu al meteen spelen! Mocht je liever hebben dat de kaartjes wat steviger zijn, plak dan de afbeeldingen op de oude memoriekaartjes of op een stuk karton.

Sint-erger-je-niet!

Het spel Mens erger je niet!, we kennen het allemaal. Maar op pakjesavond doen we dit natuurlijk in het Sinterklaasthema! Je speelt het spel in deze versie namelijk niet met pionnen, maar met lekkernijen. Bijvoorbeeld met pepernoten, schuimpjes of stukjes taaitaai. Sla jij de ‘pion’ van een ander om? Dan mag jij de lekkernij opeten. Dat wordt smullen!

Dobbelspel met cadeautjes

Een van onze favorieten: het dobbelspel! Ook met een kleiner gezin of gezelschap is dit spel namelijk super leuk. Hoe werkt het en wat heb je nodig? Koop allemaal drie cadeautjes rond de 5-10 euro, zorg dat je een paar dobbelstenen in huis hebt en maak een lijstje met spelregels. Deze spelregels kun je zelf maken, maar ook online zijn er diverse spelregels te vinden. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld afspreken dat je bij het gooien van het cijfer twee, jouw cadeautjes moet wisselen met je buurman. Wie pakt de meeste cadeautjes uit? Pssst, mocht je geen tijd hebben om nog last minute cadeautjes te kopen, kijk dan of je nog iets nieuws in je kast hebt liggen waar je toch niks meedoet of speel een van de spellen die hierboven staan!

Meer inspiratie?

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.