Top Teaser Lite - Inspiratie - 19 - SS23 - De leukste uitjes met jouw dreumes

De leukste uitjes met jouw dreumes

Het kan soms lastig zijn om elke keer weer een leuke activiteit te verzinnen met jouw dreumes. Helemaal met regenachtig of koud weer. Dan is een rondje lopen buiten of in de plassen springen best eventjes leuk, maar je laat je kleintje geen uren klappertanden. Maar veel kids kunnen met de hele dag binnen spelen – hoe leuk knutselen en puzzelen ook is – hun energie niet kwijt, goed plan om dan dus even lekker op pad te gaan! Daarom hebben we de leukste uitjes met een dreumes voor je op een rij gezet!

Een dagje uit

nijntje museum – Utrecht

Is jouw kindje fan van Nijntje? In het nijntje museum in Utrecht kan hij spelenderwijs de wereld ontdekken. Het museum heeft de boeken van Dick Bruna gebruikt als inspiratie, waardoor er veel herkenning zal zijn. Speel doktertje, fiets een rondje op een driewieler op het verkeersplein, waan je tussen de dieren in de dierentuin en nog veel meer! Jouw dreumes stapt hier écht in de wereld van nijntje en haar vriendjes.

Peppa Pig World of Play – The Westfield Mall of the Netherlands, Leidschendam

Speciaal voor de grote kleine Peppa Pig fans in Nederland, is er een heuse Peppa Pig World of Play geopend! In deze gave binnenspeeltuin voor de allerkleinsten komt de wereld van Peppa Pig tot leven. Er zijn 12 verschillende speelzones, stuk voor stuk gebaseerd op de bekende thema’s uit de TV-serie, zoals de boomhut van Peppa, het klimfort van George, de garage van Opa Hond. Kortom, er wacht jouw dreumes knortastisch veel plezier!

Pantropica – Luttelgeest

Pantropica, voorheen bekend als Orchideeën Hoeve, is voor jong en oud een superleuk dagje uit! Zo kan jouw kleintje flamingo’s, schildpadden, tropische vlinders, alpaca’s en zelfs aapjes bewonderen. Maar je kan ook kleine vrolijke papegaaitjes voeren in de Lorituin als je durft! Mocht jouw dreumes nog energie over hebben, dan kan hij nog even lekker losgaan in de overdekte speeltuin, het Mangrovebos Speelparadijs. Tip: neem schone kleren mee, zodat jouw kleintje ook lekker kan spelen met water!

Lekker buiten

Treinen kijken

De meeste dreumesen ontwikkelen een fascinatie voor treinen en zodra ze kunnen praten is ’trein’ vaak een favoriet woordje. Stap op de fiets of wandel naar een plek waar de treinen mooi voorbij komen en geniet (uiteraard met genoeg afstand) van de voorbij zoevende wagons. Gegarandeerd succes, kost je niets.

Kinderboerderij

Is jouw dreumes gek op dieren? Dan is de kinderboerderij vaak een groot succes. Vooral in het voorjaar als er kleine geitjes zijn geboren, is het geven van een flesje aan de geitjes superleuk voor kinderen. De meeste kinderboerderijen zijn ook voorzien van een speeltuin, win-win! Ook leuk: zoek uit welke kinderboerderijen er eigenlijk op prima afstand nog meer te bereiken zijn. Afwisseling voorkomt verveling!

Kabouterpad

Als jouw dreumes al lekker kan lopen is het leuk om eens naar een kabouterpad te gaan! Dit zijn korte uitgezette wandelingen, waarbij je langs de route kabouters kan spotten. Vaak kan je bij de locatie waar het kabouterpad zich bevindt, een knapzakje aan een stok kopen met daarin wat lekkers en de route van de kabouterspeurtocht.

In de buurt

Binnenspeeltuin

Hate it or love it, de binnenspeeltuin a.k.a. het krijspaleis. Toch is het voor kleintjes de ideale manier om lekker even wat energie kwijt te raken, maar ook om de klim- en klauterskills te ontwikkelen. Lekker spelen in de ballenbak, klimmen en glijden, de meeste dreumesen vinden het als ze eenmaal gewend zijn hartstikke leuk! Tip: ga vooral in de ochtend op een doordeweekse dag. Soms zijn er speciale peuteruurtjes, dan is het vaak wat rustiger en voorkom je dat er veel grote kinderen rondlopen! De bekendste binnenspeeltuinen zijn Monkey Town en Ballorig, maar misschien is er bij jou in de buurt ook wel een binnenspeeltuin.

Indoor trampoline springen

Naast de bekende binnenspeeltuinen zijn er sinds enkele jaren ook plekken waar je heerlijk trampoline kunt springen. Denk aan JumpSquare, Flight Deck 53 en nog meer. Speciaal voor de allerkleinsten zijn er speciale mini-ochtenden, zodat je niet met jouw hobbelende kleintje tussen de grote kids hoeft te springen.

Ouder & kind zwemmen

De meeste zwembaden bieden naast zwemles voor kinderen, ook ouder & kind zwemmen aan. Tijdens deze lessen worden de kleintjes, onder begeleiding van een ouder, met oefeningen en spelletjes stap voor stap vertrouwd gemaakt met water. De ideale manier om watervrij te worden! Van samen liedjes zingen en elkaar nat spetteren, tot drijven en van de rand springen. Maak er een feestje van en geniet van de 1 op 1 tijd met jouw dreumes.

Restaurant met speelruimte

Zin om even te lunchen na het shoppen, of gezellig af te spreken met een vriend(in) die ook een kindje heeft? Zoek dan een restaurant uit waar een speelruimte aanwezig is! Meestal is deze ruimte veilig afgeschermd, zodat je lekker even kunt eten en/of kletsen, terwijl de kinderen gezellig spelen. Behoefte aan contact met andere ouders? Ook in je eentje is het leuk om zo’n restaurant te bezoeken, je maakt makkelijker contact met andere ouders als jullie kindjes gezellig samen aan het spelen zijn!

Meer inspiratie?

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Categorieën

Mijn account
Help