Top Teaser Lite - Inspiratie - Beleven en ontdekken - 26 - SS23 - De leukste wintersportgebieden

De leukste wintersportgebieden voor gezinnen met kinderen

Overdag skiën of snowboarden en 's avonds bij de open haard spelletjes spelen: wat is er gezelliger dan op wintersport met het hele gezin? Wil jij graag een wintervakantie plannen? Wij zetten de vijf leukste wintersportgebieden voor gezinnen met kinderen op een rijtje!

1. Bellwald in Zwitserland

Bellwald is een klein dorpje in Wallis, Zwitserland. Het dorpje ligt op zo´n 1560 meter hoogte en biedt een geweldig uitzicht over het dal. In het pittoreske centrum vind je een kerkje, houten chalets en traditionele stallen. Hoewel je geniet van relatief veel zonuren is het dorp – mede dankzij de sneeuwkanonnen – sneeuwzeker. Een absoluut voordeel is dat het skigebied vrij klein en rustig is. Ideaal dus voor kinderen en beginners. In Bellwald vind je bovendien diverse voorzieningen voor kinderen. Denk hierbij aan Snowli (een kinderskischool en kinderopvang in één), een sprookjesroute en Kinderland (een speeltuin/mini attractiepark).

2. Serfaus, Fiss en Ladis in Oostenrijk

Dit skigebied in Oostenrijk is een absolute aanrader voor gezinnen met kinderen. Zo vind je in het skigebied een speciale kinderstoeltjeslift, waardoor kinderen op een veilige manier omhoog kunnen. Daarnaast is een groot deel van het gebied (ongeveer 125.000 m²) uitsluitend voor kinderen gereserveerd. Je vindt hier drie winterwonderlanden en professionele skileraren die verschillende talen spreken (waaronder Nederlands) én spelenderwijs lesgeven. Tot slot is er voor de jongste vakantiegangers een kinderopvang aanwezig.

3. Valfréjus in Frankrijk

Het skigebied Valfréjus in de Franse Alpen spreekt jonge en oudere kinderen aan. Zo vind je hier een 2 kilometer lange rodelbaan en 65 skipistes (waaronder zeven blauwe pistes). Kinderen zijn welkom bij de Kinderclub, de kinderskischool en/of de professionele kindercrèche. Je rekent in dit gebied bovendien op goede sneeuwcondities, deskundig onderhoud en – indien nodig – kunstsneeuw. Je weet dus zeker dat je hier het hele seizoen winterpret beleeft!

4. Seiser Alm in Italië

Seiser Alm in Italië is meerdere keren tot meest kindvriendelijke skigebied verkozen. Zo is werkelijk alles (van de skischolen tot aan de restaurants, hotels en voorzieningen) ingesteld op de jongste gasten. Je vindt bovendien niet alleen vertier op de piste, maar kunt er ook allerlei andere activiteiten ondernemen. Denk hierbij aan zwemmen, een bezoek aan de Kinderclub of een dagje meelopen bij boerin Marianne. Het gebied wordt vrij druk bezocht door andere families. Het is dus niet de meest rustgevende bestemming, maar je weet wel zeker dat je kinderen voldoende leeftijdsgenootjes zullen leren kennen om mee te spelen!

5. IJzergebergte (Jizerské hory) in Tsjechië

Het IJzergebergte in Tsjechië is nog redelijk onontdekt en dit is – als je in alle rust wilt wintersporten – een absoluut voordeel. Hoewel het gebied zeer geschikt is voor kinderen en beginners zullen ook gevorderden zich prima vermaken. Daarnaast staat het gebied bekend als betaalbaar. Het IJzergebergte heeft een gunstige en sneeuwzekere ligging en biedt goed geprepareerde pistes én een prachtige omgeving. Ontdek de omgeving niet alleen tijdens het wintersporten, maar maak ook een wandeltocht met het hele gezin. Bedrichov, Špicák en Severák zijn de belangrijkste wintersportplaatsjes in het gebied, met keuze uit verschillende skischolen én kinderopvang ter plaatse.

Meer inspiratie?

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Categorieën

Mijn account
Help