Top Teaser Lite - Inspiratie - 27 - SS23 - Griezelige ideeën om je huis Halloween-proof te maken

Griezelige ideeën om je huis Halloween-proof te maken

Voor een groot deel van Nederland is het momenteel herfstvakantie. Heerlijk even een aantal dagen vrij om bij te komen van de, voor kids, drukke schoolweken. Maar hoe vermaak je jouw kids de hele dag door? Dit kan best een uitdaging zijn. Met de knutselwerkjes en recepten in deze blog hebben jouw kids gegarandeerd urenlang plezier. En… zo zijn jullie ook meteen goed voorbereid op de 31e!

Knutseltips

Fladderende vleermuisjes

Vleermuizen kom je niet graag tegen en als je deze dan tegenkomt het liefst geen echte. Halloween is eigenlijk geen Halloween zonder dit zoogdier. Daarom een leuke knutseltip om het huis spooky te versieren. Het enige wat je nodig hebt is het volgende:

  • Herfstblaadjes
  • Zwarte verf
  • Wit en zwart papier
  • Touwtje
  • Lijm, schaar en zwarte stift

Begin met het verven van het herfstblaadje in het zwart. Doe dit voorzichtig, want in een gedroogd blaadje kan snel een scheurtje ontstaan, of zelfs volledig breken… Knip vervolgens een vleermuishoofdje uit het zwarte papier en plak deze met lijm voor het steeltje van het blaadje. Het witte papier gebruik je voor het knippen van oogjes. Teken deze verder in met de stift. Met het touwtje kan je de vleermuis ergens aan hangen. Extra leuk effect als je er meerdere maakt! Tip: hang de geknutselde vleermuizen aan het dak, dat doen ze immers ook in het echt.

Spinnen voor Halloween

Verzamel kastanjes tijdens een heerlijke boswandeling en gebruik ze daarna meteen om te knutselen. Het enige wat je verder nog nodig hebt is chenilledraad en oogjes. Heb je geen oogjes in huis? Dan kan je dit ook met zwart en wit papier en lijm oplossen. Dit knutselwerkje is ook voor de allerkleinsten leuk, want binnen twee stappen heb je deze enge spinnen al gemaakt. Het enige wat je hoeft te doen is de pootjes van chenilledraad in de kastanje steken. Buig deze een beetje zodat ze op echte spinnenpoten lijken. Plak vervolgens de oogjes op de kastanje en je bent klaar om het huis nog enger te versieren.

Halloween raamtekeningen

Versier je liever de ramen met mooie raamtekeningen? Dat is natuurlijk ook hartstikke leuk! Misschien heb je ergens nog wel raamstiften liggen. Teken het vol met spinnenwebben, vleermuizen, pompoenen en allerlei andere Halloween gerelateerde voorwerpen. Het is bijna zonde om het weer weg te halen na 31 oktober, toch?

Recepten

Lekker snacken tijdens Halloween? Wij hebben de griezeligste recepten voor je.

Oogballen van Babybel

Simpel en een geschikte traktatie tijdens Halloween zijn oogballen. Geen echte natuurlijk… Deze oogballen maak je van Babybel-kaasjes, een plakje olijf en een pen met rode inkt. Plaats het plakje olijf op het kaasje en teken met de rode pen wat bloedige aders. Doe dit natuurlijk wel met eetbare inkt… Tip: dit is meestal te koop bij een hobbywinkel.

Pompoen mandarijntjes

Als er iets bij Halloween hoort zijn het wel pompoenen. En deze snack is ook nog eens gezond. Win-winsituatie! Pel de mandarijntjes, snijdt de partjes van het fruit een beetje los en plaats als steel een stukje bleekselderij.

Oreo spinnen

Oreo is van veel mensen favoriet. Om deze reden konden wij geen snack voorbij laten gaan met dit koekje. Je creëert binnen no time een echte Halloween lekkernij. Steek in de zijkanten van het koekje dropveters als poten van de spin en plak twee oogjes op de bovenkant. Klaar!

Halloween feitjes

En om de blog af te sluiten hebben we nog wat leuke feitjes verzameld! Hier komen ze:

  • Wist je dat Halloween op kerst na het meest commerciële feest in de VS is? Amerikanen besteden samen ongeveer 6,9 miljard dollar per jaar aan Halloween.
  • Wist je dat een gemiddelde Amerikaan zo’n 1,7 kilo Halloween-snoep per jaar eet?
  • Wist je dat je tijdens Halloween een heks kunt tegenkomen rond middernacht? Hiervoor moet je achterstevoren lopen met je kleding binnenstebuiten…
  • En om af te sluiten, wist je dat Halloween eigenlijk geschreven moet worden als Hallowe’en?

Meer inspiratie?

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Categorieën

Mijn account
Help