Top Teaser Lite - Inspiratie - 26 - SS23 - Heitje voor een karweitje: met deze klusjes kan je kind helpen

Heitje voor een karweitje: met deze klusjes kan je kind helpen

Is jouw kind op het punt dat hij of zij een zakcentje wil verdienen? Voor een bijbaantje is het misschien nog wat te vroeg, dus wat doe je dan? Terug naar de basics: een heitje voor een karweitje! Je kind is lekker bezig en verdient wat extra geld, terwijl jij weer een klusje van je to-do lijst af kunt strepen. Ben je op zoek naar klusjes die je aan je kind kunt overlaten? Dan hebben wij wat leuke ideeën voor je.

Onkruid plukken

Lekker bezig zijn onder de zon? Dat kan wanneer je je kind onkruid laat plukken. Laat je zoon of dochter gewoon al het ongewenste groen tussen de tegels uit plukken. Des te voller de emmer, des te beter! Genieten van de buitenlucht en een zakcentje verdienen, wat wil je nog meer?

Onkruid plukken

Lege flessen wegbrengen

Heb je lege flessen en blikjes in huis? Dan is dit een perfect klusje om aan je kind over te laten. Met een tas vol statiegeldflessen kan hij zo naar de supermarkt lopen. Alles inleveren en hup, daar komt de bon met statiegeld tevoorschijn. Dat heeft je kind meteen mooi verdiend!

De slaapkamer opruimen

Urenlang spelen, slapen en boekjes lezen: op de slaapkamer zijn heel wat avonturen te beleven. Dat is alleen maar fijn, maar het is ook fijn wanneer er tussendoor een beetje opgeruimd wordt. Dat is dus een perfect klusje om wat extra geld mee te verdienen.

Voor het huisdier zorgen

Hebben jullie een lieve kat, hond of hamster in huis? Welk huisdier je ook hebt, er is verzorging voor nodig. Je kind kan daar al mee helpen. Elke avond de voerbak vullen of de kattenbak uitscheppen: het zijn allemaal klusjes die perfect zijn voor kinderen.

Even stoffen

Stof is niet altijd het meest dankbare klusje. Maar wat niet leuk is, kan wel leuk gemaakt worden. Een stofdoekje in de hand, muziekje aan en poetsen maar. Heb je meerdere kinderen? Maak er een wedstrijdje van. Degene met het vieste doekje wint.

De was opvouwen

De was is ook zo'n klusje dat steeds weer terugkomt. Voor je kind is het vast wel een leuke puzzel om alle losse sokken bij elkaar te matchen. En hoe hoog kan de stapel T-shirts worden? Dit is een leuk heitje dat je samen met je kind kunt doen.

De plantjes water geven

Is je kind dol op spelen met water? Dan is de plantjes water geven een perfect klusje. Vul een gieter en laat hem langs alle plantjes lopen. Dat kan binnenshuis, maar de tuin heeft in de zomer natuurlijk ook dorst.

De stap naar zelfstandigheid

Voor kinderen is zelf geld verdienen een fijne stap richting zelfstandigheid. Enerzijds leren ze hoe ze bepaalde huishoudelijke klusjes doen, terwijl ze ook hun eigen geld verdienen. Dat kunnen ze weer gebruiken voor een nieuwe game, een pop of knutselspullen.

Meer inspiratie?

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Categorieën

Mijn account
Help