Top Teaser Lite - Categorie - Subcategorie - Kalenderweek nummer - Seizoen - Campagne - Personalisatie - Funded - Overig

Kerst vieren met kids

Kerstmis is het moment voor veel families om samen te komen, uitgebreid te tafelen en een leuke activiteit te ondernemen. Met een baby of (kleine) kinderen verloopt de kerstmis misschien wel iets anders dan je gewend bent. Zo wil je rekening houden met hun wensen en met wat zij leuk vinden. Kun je wel wat tips gebruiken voor een ontspannen en gezellige kerst met kids? Wij helpen je graag op weg.

Hoe ga je om met jonge kinderen tijdens kerst?

Hoe je het beste omgaat met jonge kinderen tijdens de kerst is afhankelijk van verschillende factoren. Als je kleintje prima slaapt in een reiswieg ben je bijvoorbeeld een stuk flexibeler dan wanneer je kind enkel in zijn eigen bed wil slapen. Houd zoveel mogelijk rekening met de wensen en het ritme van je kind. Hoewel dit misschien betekent dat je niet aan alle activiteiten deelneemt, zorgt het wel voor een blijer kind en betere sfeer.

Overweeg om kerstmis dit jaar bij jou thuis te vieren zodat je je kind niet uit zijn vertrouwde omgeving hoeft te halen. Doe verder vooral waar jij en je kind blij van worden. Dat kan ook een boswandeling, filmavondje of spelletjesmiddag zijn in plaats van een dag vol met familiebezoekjes. Vergeet bovendien niet om ook het kerstmenu zo kindvriendelijk mogelijk te maken. Laat de traditionele gerechten eens achterwege of maak een apart (en feestelijk) menu voor de kids.

Neem je ze de hele dag mee naar familie?

Of je de kids wel of niet de hele dag meeneemt naar de familie is een persoonlijke keuze. Het ene kind is gevoeliger voor prikkels en drukte dan het andere kind. Probeer daarom een planning te maken die haalbaar is voor jullie als gezin. Als dat een hele dag op bezoek gaan bij opa en oma is, is dat prima. Als je een uurtje echter genoeg vindt, is dat ook goed. Communiceer met je familieleden en stel eventueel voor om op een ander moment langs te komen als dat beter past bij jullie schema.

De belangrijkste tip als je kerst met (kleine) kids gaat vieren, is misschien wel dat je je verwachtingen (en die van je familie) moet bijstellen. Er zijn maar weinig kinderen die een hele avond lang netjes aan de tafel blijven zitten en luisteren naar de eindeloze verhalen van Ome Piet. Verwacht dit dan ook niet van je kids en zorg voor een plan die beter past bij hun leeftijd en interesses. Laat de kinderen bijvoorbeeld eerst eten en ga pas uitgebreid tafelen als zij op bed liggen, aan het spelen zijn of een filmpje kijken.

Hoe zorg je dat ze zich vermaken?

Hieronder hebben we een aantal tips verzameld om ervoor te zorgen dat je kids zich vermaken met kerst.

  • Plan verschillende kindvriendelijke activiteiten zoals een wandeling maken, spelletjes spelen, iets knutselen of een film kijken.
  • Gaan jullie op familiebezoek? Neem dan voldoende vermaak mee. Denk hierbij aan knutselspulletjes, de tablet en boekjes.
  • Met oudere kinderen kun je afspreken dat jullie eerste kerstdag met de familie doorbrengen. Tweede kerstdag ondernemen jullie als gezin wat leuks.

Maak iedereen blij en gelukkig met kerst

Kerst met kids is hartstikke gezellig als je je enigszins aanpast aan hun wensen en behoeftes. Volg het slaap- en eetschema van de allerkleinsten en vermaak de grotere kids als jullie op familiebezoek gaan. Verwacht niet dat je kinderen de hele dag netjes stilzitten en kort de bezoekjes eventueel wat in. Zo houd je iedereen blij en gelukkig. Wij wensen jullie alvast fijne kerstdagen!

Meer inspiratie?

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Categorieën

Mijn account
Help