Top Teaser Lite - Categorie - Subcategorie - Kalenderweek nummer - Seizoen - Campagne - Personalisatie - Funded - Overig

De leukste kinderboerderijen van Nederland

Ben je op zoek naar een leuk en educatief dagje uit met de kids? Dan is de kinderboerderij the place to be. Lekker in de buitenlucht bezig zijn, leren over verschillende dieren en de natuur verkennen: het kan hier allemaal. Vaak hebben kinderboerderijen nog veel meer te bieden dan lieve dieren. Educatieve activiteiten en speeltuinen horen er ook bij. Daarom zetten wij de beste kinderboerderijen van Nederland voor je op een rij, zodat je de perfecte bestemming hebt voor een uitje met de kinderen.

Stadsboerderij Griftsteede in Utrecht

In het hart van Utrecht ontdek je kinderboerderij Griftsteede. Bewonder samen de varkens, geitjes en koeien of wandel over het blotevoetenpad. Griftsteede zet flink in op educatie, met een educatieve tuin en lessen over voedselproductie. De gezellige koffiehoek maakt het uitje compleet.

De Kraal in Rotterdam

Het Kralingse Bos in Rotterdam is hét groene hart van de stad, waar ook een kinderboerderij verstopt is. Hier leren de kinderen kennismaken met verschillende boerderijdieren. Activiteiten als Schaapscheerdag of Pannenkoekendag maken een bezoek aan deze kinderboerderij altijd levendig.

Het Diereneiland in Amsterdam

Ook Amsterdam kent een eigen kinderboerderij in de stad. Het Diereneiland heeft een imker die de kinderen over bijen en honing vertelt, maar ook talloze knuffelbare dieren. In de moestuin help je met het oogsten of planten van verse groenten, terwijl de speeltuin voor genoeg vermaak zorgt.

Landerij De Park in Elst

Vanuit steden als Arnhem en Nijmegen ben je in een mum van tijd bij Landerij De Park. Dit grote terrein heeft een natuurspeeltuin, een eigen moestuin en een kinderboerderij waar je de dieren ook mag aaien. Bezoek de vlindertuin of bewonder de bijenkasten. Zo leren de kinderen de natuur op allerlei manieren beter kennen.

De Bossche Hoeve in Den Bosch

Woon je in Brabant? Bezoek dan eens De Bossche Hoeve bij Den Bosch. Van damherten tot zwijnen en pauwen: je komt ze hier allemaal tegen. Ga op verkenningstocht in de kruidentuin of leer over duurzame initiatieven als wadi's en insectenhotels. De duurzame speeltoestellen zijn de kers op de taart.

De Beestenborg in Groningen

In het noorden van het land is De Beestenborg een hit bij jong en oud. Het is bijzonder groot, met koeien, vogels, ezels en paarden. Grote speeltoestellen als een familieschommel en kabelbaan maken deze kinderboerderij ook leuk voor oudere kids.

Tips voor een bezoek aan kinderboerderijen

Wil jij het meeste uit dit dagje uit halen? Wij geven je nog een paar tips om het bezoek aan de kinderboerderij nog beter te maken.

Praat vooraf over de dieren

Bereid je kinderen voor op het bezoek door samen eens een boekje te lezen over boerderijdieren. Zo'n wollig schaap of lieve pony wil je natuurlijk aaien! Door vooraf over de dieren te praten, maak je het bezoek aan de boerderij nog leuker en specialer.

Neem geen eten voor de dieren mee

Samen de dieren voeren is natuurlijk super leuk, maar doe dat niet met zelf meegebracht brood of ander eten. Soms delen kinderboerderijen speciaal voer uit dat wel geschikt is voor de beestjes. Zo bekijk je met de kinderen de dieren van dichtbij. Gebruik het als startpunt voor meer activiteiten

In de kinderboerderij doe je allerlei inspiratie op voor andere activiteiten. Misschien mogen jullie wel een stekje meenemen en thuis proberen om een plantje te laten groeien. Of gaan jullie in je eigen tuin op zoek naar planten, insecten en andere dieren.

Meer inspiratie?

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Categorieën

Mijn account
Help