Top Teaser Lite - Inspiratie - 26 - SS23 - Maak je eigen speelparadijs

Maak je eigen speelparadijs

Buitenspelen is niet alleen leuk, maar ook goed voor kinderen. Zo is de frisse buitenlucht gezond en kan je kind buiten lekker plezier maken. Hoewel het een echte aanrader is om met kinderen naar de speeltuin of het bos te gaan, heb je hier lang niet altijd tijd voor. De ideale oplossing? Dat is om jouw tuin of balkon om te toveren tot een speelparadijs. Zo kunnen de kids lekker spelen, terwijl jij nog even wat klusjes in huis doet (of even rustig een kop koffie drinkt en toekijkt).

Hoe maak je een speelparadijs in je eigen tuin?

Bekijk als eerst welk deel van de tuin gebruikt kan worden als speelparadijs. Creëer een gezellig hoekje voor de kinderen of maak de gehele buitenplaats kidsproof. Bepaal direct wat je budget is. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt!

Bedenk vervolgens welke ondergrond je gaat gebruiken. Om het zo veilig mogelijk te maken voor de kids, kun je gebruik maken van rubberen tuintegels of kunstgras. Een andere optie is een flinke zandlaag of een bedekking van boomschors. Deze opties geven echter wel wat meer rommel in de rest van de tuin (en in huis als je kids ermee gaan spelen).

De belangrijkste factor om rekening mee te houden, is de veiligheid van het speelparadijs. Zorg ervoor dat je de speeltoestellen stevig vast kunt zetten op de grond. Gebruik hiervoor een betonpoer. Dit is een betonblok met schroefconstructie die je ingraaft. Het voordeel van de betonpoer is dat de constructie een stukje boven de grond uitsteekt. Je voorkomt hierdoor houtrot. Let wel op dat niemand hierover struikelt.

Hoe maak je een speelparadijs in je eigen tuin?

De leukste ideeën voor een speelparadijs

Grote tuin

Beschik je over een grote tuin? Dan heb je alle ruimte voor een groot speeltoestel of een complete playground. Kies bijvoorbeeld voor een schommel, klimtoestel en glijbaan. In de zomer is een opblaasbaar zwembad onmisbaar!

Middelgrote tuin

Als je een middelgrote tuin hebt, is een trampoline een absolute aanrader. Je kleintje kan op de trampoline lekker zijn energie kwijt en trucjes oefenen (zoals de koprol en handstand). Een betere manier om de motorische vaardigheden van je kind te stimuleren is er niet! Daarnaast zet je eventueel een zandbak in de tuin.

Kleine tuin of balkon

Ook in een kleine tuin of op een balkon creëer je prima een speelparadijs. Wees hierbij creatief! Maak bijvoorbeeld een gezellig hoekje voor je kind met een buitenkeukentje of een speeltent. Ook een watertafel is altijd populair bij de kleintjes op zonnige dagen.

Meer inspiratie?

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Categorieën

Mijn account
Help