Top Teaser Lite - Inspiratie - Beleven en ontdekken - 27 - SS23 - Koningsdag: leuke spelletjes

De leukste spelletjes voor koningsdag

Volgende week is het Koningsdag! Om er een gezellige dag van te maken, hebben wij de leukste typisch Oud Hollandse spellen voor je op een rijtje gezet. Speel ze op de ouderwetse manier of met een moderne twist. Waar wacht je nog op? Hier komen de 5 leukste spellen om samen met het gezin een leuke dag te hebben.

1. Blikgooien

Speelde jij dit oud Hollandse spel vroeger ook al op de kermis? Om te kunnen blikgooien heb je eigenlijk maar twee dingen nodig: blikken en een bal. Verzamel er een aantal en laat de kids ze versieren met verf, papier en stickers. Maak van het bovenste blik een echt kunstwerk met een kroon of een foto van de Koninklijke Familie.

Als laatste stap schrijf je op elk blik verschillende cijfers, dit zijn de punten die je kunt verdienen. Gooi om en om van een flinke afstand met een bal naar de toren. Wie krijgt de meeste blikken omver? Degene met de meeste punten mag zich de winnaar van het spel noemen.

2. Sjoelen

Sjoelen blijft een leuk spel voor jong en oud. Sjoelbak in huis? Check! Sjoelstenen bij de hand? Let’s go! Het enige wat je verder nog nodig hebt is de juiste skills.. Want dit spel gaat om goed richten en het schuiven met de juiste snelheid. Per beurt heb je drie kansen om alle stenen in de vakjes te krijgen.

1. Blikgooien

3. Snoephappen

Wedden dat dit spel de favoriet van ieder kind is? Want snoepjes winnen; wie wil dat nou niet? Span een lijntje in jullie tuin en hang er verschillende snoepjes aan. Nu is het aan de kinderen de taak om geblinddoekt én met hun handen op de rug zo veel mogelijk snoepjes te pakken en happen. Leuke tip: ga op zoek naar zoveel mogelijk oranje snoepjes, dit maakt het spel extra feestelijk op deze dag.

4. Spijkerpoepen

Nog zo’n oud Hollands spelletje dat niet mag ontbreken in dit lijstje: spijkerpoepen. Naast dat je een aantal flessen nodig hebt, zijn touwtjes en lange spijkers onmisbaar. Maak de spijker aan het einde van het touwtje vast en maak het touwtje vast aan jouw kind. Laat de spijker een klein stukje hangen. Nu is het de taak om de spijker, zonder gebruik van de handen, in het flesje te krijgen. Wie lukt het als eerste en mag zich de winnaar noemen?

5. Tompouce lopen

Zijn jouw kids dol op het spel eierlopen? Dan wordt tompouce lopen ook een succes! Vervang het ei door een stukje oranje tompouce en plaats het op de lepel. Daag elkaar uit en maak een parcours in de tuin. Hinkelen, een stukje steppen of springen: alles kan! Als je er maar voor zorgt dat het stukje tompouce onderweg niet van de lepel afvalt… Wie heeft de beste concentratie om dit spel tot een goed einde te brengen?

Extra leuk

Zorg voor een aantal kleine prijzen. Zeker weten dat iedereen nu nóg fanatieker meedoet!

Naast het spelen van deze spelletjes kun je Koningsdag nóg feestelijker maken met het versieren van het huis, een te gekke oranje outfit aantrekken of de mooiste creaties te creëren met schmink.

Meer inspiratie?

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Categorieën

Mijn account
Help