Top Teaser Lite - Inspiratie - 25 - SS23 - Tips om pakjesavond nóg leuker te maken!

Tips om pakjesavond nóg leuker te maken!

Wat was de Sinterklaastijd vroeger toch genieten! Die Pieten waren vrolijk, soms ondeugend en vooral heel erg leuk. De grappen en de grollen, de gekke briefjes of de ondeugende streken die ze uithaalden, maakten de feestvreugde helemaal af. Zoiets kon alleen bij Sinterklaas. Hoe fijn zou het zijn om die feestvreugde, de ongeremdheid en het plezier door te geven aan onze kinderen. Dat ze genieten van de Sinterklaastijd, de gezelligheid, de spanning, het samen lol maken en natuurlijk de cadeautjes. Liefst met gedicht! Het Sinterklaasfeest is voor sommigen een groot discussiepunt, maar laten we de kinderen daar niet mee belasten. Maak er gewoon een leuk feest van! Misschien heb je wat aan deze ideetjes om pakjesavond te vieren?

De traditionele pakjesavond

Samen (erwtensoep) eten, liedjes zingen en in spanning wachten of er al dan niet cadeautjes komen. Het liefst natuurlijk met hard geklop op ramen of deuren of aanbellen. Bij het openen van de deur staat er geen bezoek, maar wel een zak met cadeaus. Nog steeds favoriet omdat het verrassingseffect -ook al doe je het iéder jaar- zo groot blijft.

Het Sinterklaasspel

Wil je het dit jaar eens anders aanpakken, of zijn de kinderen langzamerhand klaar met het geklop op de deur van de buurman? Dan kun je kiezen voor het Sinterklaasspel. Het is een soort ganzenbord, maar dan geheel in Sinterklaas-stijl. Dit spel kun je heel makkelijk zelf maken. Pak / maak een spelbord en bij bepaalde nummers staat een opdracht / vraag. Succes gegarandeerd! De opdrachten kun je leuk aanpassen aan de leeftijd van de spelers. Geen inspiratie? Google is your best friend (again).

De Sinterklaas speurtocht

Voor de super inventieve vaders en moeders: een echte Sinterklaas speurtocht. Dat is spannend! De cadeautjes zijn verstopt door het hele huis. Door middel van opdrachten, aanwijzingen, puzzels en vragen moeten de kinderen de cadeautjes zoeken. Je kunt dit natuurlijk zo groot of klein maken als je zelf wilt. Actief zal het zijn, dus kom van die bank af en zoeken maar!

Cadeautjes dobbelen

Weinig zin / tijd om dingen voor te bereiden? En toch net een beetje anders doen dan anders? Dan is het ‘dobbelspel’ misschien wel iets voor jullie. Met de dobbelsteen wordt om de beurt gegooid en het aantal ogen staat voor een opdracht. Pas wel op voor competitieve vaders en andere familieleden bij dit spel! 😉 Dit betekenen de ogen op de dobbelsteen: 1: Schenk iets te drinken in voor iedereen. 2: Zing een Sinterklaasliedje met elkaar. 3: Eet 5 pepernoten. 4: Pak een cadeautje voor de persoon die naast je zit. 5: Pak met je ogen dicht een cadeau en geef het aan de persoon voor wie het is. 6: Doe een opdracht.

Er zijn zoveel dingen te doen en te bedenken. Het allerbelangrijkste is, dat iedereen plezier heeft.

Meer inspiratie?

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Categorieën

Mijn account
Help