Top Teaser Lite - Inspiratie - Beleven en ontdekken - 27 - SS23 - 12x verkoelende waterspelletjes

12 verkoelende waterspelletjes om de zomer door te komen

Yes, eindelijk zomerse temperaturen! Zet het badje maar vast op en zet de emmers met water maar vast klaar, want dit belooft een spetterende week te worden! De zon op je gezicht is fijn, maar het kan ook té warm worden en dan willen jouw kids (en jijzelf natuurlijk) even afkoelen. Dat doe je met de leukste waterspelletjes voor in de tuin, het balkon of op een plein. Kom maar op met die waterpret… Voordat je het weet is jouw tuin of balkon omgetoverd tot een coole waterspeeltuin!

1. Waterballonnen vangen

Wat heb je nodig? Een heleboel waterballonnen, twee emmers (niet al te groot) en water. Vul de waterballonnen met water en stop ze in een emmer, laat de kinderen zo’n 1,5m of verder uit elkaar staan. Aan de ene kant staat één kind die moet de waterballonnen opvangen met de emmer. Wie vangt er de meeste waterballonnen? Gooien maar!

1. Waterballonnen vangen

2. Water stapelen

Voor dit leuke waterspelletje heb je niet veel nodig, namelijk alleen plastic bekertjes gevuld met water en een tafel. Zorg dat alle bekertjes gevuld zijn met een beetje water en stapel de bekers op elkaar tot dat de toren niet meer hoger kan. Dit kan je kind alleen doen, maar hij kan ook strijden tegen een tegenstander waarbij degene met de hoogste watertoren wint. Wie zal het snelst zijn watertoren bouwen? Ready. Set. Go!

3. Flessen voetbal

Wat heb je nodig? Een voetbal en ieder persoon die meedoet met dit leuke spel heeft een fles met water nodig. Laat de kids in een rondje of tegenover elkaar staan vervolgens zetten zij de gevulde fles (zonder dop) achter hun neer. Wie schopt als eerst de fles met water van z’n tegenstander om? Wij zijn benieuwd!

4. Wasstraat

Kunnen de fietsen of skelters wel een wasbeurt gebruiken? Laat de kids het doen! Zijn ze lekker in de weer met wat water en sop. En… na afloop hebben ze natuurlijk wel een ijsje verdiend!

5. Watergevecht

Schaf een paar waterpistolen of waterspuiten aan, vul deze met water en kijk dan eens wie er het hardst kan rennen zonder nat gespoten te worden! Klaar voor de start…. af! Rennen maar!

6. Waterballon piñata

Wat heb je nodig? Een waslijn of tak, touw, gevulde waterballonnen, blinddoek en satéprikkers. Hang de ballonnen aan de gesponnen lijn of tak en maak deze vast met een stuk touw. Vervolgens zorg je ervoor dat de kinderen geblinddoekt zijn en met de satéprikker één voor één de ballonnen proberen stuk te prikken. Pas op! Het kan nat worden…

7. Sponstikkertje

Pak twee emmers en vul deze met water, leg de sponzen erin zodat ze het water goed op kunnen nemen. De tikker krijgt een natte spons en moet vervolgens de rest proberen aan te tikken. Degene die aangetikt wordt, is de nieuwe tikker en moet de spons weer nat maken. Klaar om af te koelen?

8. “Ober ik heb dorst!”

Dit is en blijft een hilarisch waterspelletje! Twee teams strijden tegen elkaar, ze moeten zo veel mogelijk gevulde (plastic!) glazen/bekers op een dienblad naar de overkant weten te brengen. De kids rennen naar een emmer toe waar ze de glazen/bekers met water in moeten legen. Wie zal er binnen de tijd de volste emmer hebben? Wij zijn benieuwd!

9. Waterglijbaan of watertegels

Heb je ruimte in de tuin of een grasveld voor het huis? Zet een waterglijbaan op! Er zijn veel leuke spellen met water maar een waterglijbaan blijft toch wel één van de favorietjes van kids. En dat snappen wij natuurlijk…

10. Natte spons doorgeven

Alle kinderen gaan in een rijtje naast elkaar op hun rug liggen. Het eerste kind krijgt de natte spons tussen zijn voeten en samen moeten ze ervoor zorgen dat de natte spons aan de overkant komt. Ze mogen de spons alleen doorgeven met hun voeten. Dit wordt gegarandeerd waterpret! Klaar om kletsnat te worden?

11. Touwtje springen met water

Twee kinderen draaien het springtouw, het kind dat gaat springen heeft een flesje/bekertje water in z’n hand tijdens het springen. Hoeveel water zal er nog in zitten na 5 keer springen…?

12. Wedstrijdje ijsklontjes smelten

Pak de ijsklontjes er maar bij want we hebben nog een leuk wedstrijdje voor jullie in petto! Ieder kind dat meedoet krijgt een ijsklontje en moet deze zo snel mogelijk laten smelten. Hoe? Dat mogen de kids geheel zelf bedenken, laat de creativiteit het werk doen!

Zijn jouw kids klaar voor heel veel waterpret? Met deze tips moet dat helemaal goedkomen!

Meer inspiratie?

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Categorieën

Mijn account
Help