Top Teaser Lite - Inspiratie - Waarom buitenspelen goed voor jouw kind is

Dit is waarom buiten spelen goed is voor je kids

Buitenspelen is niet alleen in de zomer een goed idee, maar ook met kouder weer kun je je kids naar buiten sturen. Even dik inpakken en lekker de natuur in. Het is namelijk niet alleen fijn om buiten (met vriendjes en vriendinnetjes) te zijn, maar ook goed voor de ontwikkeling van jouw zoon of dochter. Door bijvoorbeeld te fietsen of voetballen ontwikkelt jouw kind motorische vaardigheden en hoe te bewegen. Maar ook het aanmaken van vitamine D (wanneer de zon schijnt) en het verhogen van de weerstand zijn voordelen van buiten bezig zijn.

nationale buitenspeeldag

Wist je dat er een jaarlijkse Buitenspeeldag bestaat?Deze dag wordt ieder jaar op 8 juni gehouden in Nederland en België, met als doel kinderen te stimuleren om buiten te spelen en te sporten in hun eigen buurt. Buitenspelen is superbelangrijk voor jouw kind, maar wel steeds minder vanzelfsprekend. Zo speelden vroeger 70% van de opa’s en oma’s buiten, terwijl dat tegenwoordig bij kinderen nog maar 10% is. Tijd om daar verandering in te brengen, want buitenspelen kent zoveel voordelen. Benieuwd waarom buitenspelen goed voor jouw kind is? Je leest het in deze blog!

Buiten spelen is gezond

Door het vrij kunnen buitenspelen wordt bijvoorbeeld het stressniveau bij kinderen verlaagd en kunnen ze zich beter concentreren. Het is daarom heel effectief om tijdens het maken van huiswerk even een korte pauze te houden en buitenspelen. Zo begint jouw kind daarna met nieuwe energie én geconcentreerd aan een nieuw deel.

Samen buiten spelen is goed voor de sociale en emotionele ontwikkeling

Het komt vaak voor dat kinderen die regelmatig buiten spelen socialer zijn. Ze maken namelijk gemakkelijker nieuwe vriendjes en vriendinnetjes als ze buiten zijn en leren van dit contact. Bijvoorbeeld hoe ze met elkaar moeten omgaan, maar ook door samen te delen en vooral te spelen. Om de beurt op de schommel of samen zandkastelen bouwen: jouw kind leert van alles tijdens het buitenspelen!

Buiten spelen is gezond

Buiten spelen geeft zelfvertrouwen

Tijdens het buiten spelen leert jouw kind zelf te ondernemen en grenzen te verleggen. Dit komt onder andere doordat tijdens het buitenspelen vaak nieuwe en verschillende situaties voorkomen. Want voor het eerst van een hoge glijbaan af, is toch een overwinning? Daar krijgen kinderen zelfvertrouwen van.

De creativiteit en fantasie wordt gestimuleerd door buiten spelen

Kinderen kunnen volledig opgaan in hun eigen wereld, hun eigen fantasie. Dit gevoel wordt tijdens het buitenspelen vergroot omdat kinderen dan volop bezig zijn met het ontdekken van hun eigen wereldje. Ook stimuleert buitenspelen de creatieve geest. Dit komt doordat buitenspelen gevarieerder is dan binnenspelen. Zo kan jouw kind hutten bouwen, in bomen klimmen, maar ook in de zandbak spelen. Kortom, er is van alles mogelijk om jouw kind te leren leren.

Meer inspiratie?

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Categorieën

Mijn account
Help