Top Teaser Lite - Inspiratie - 26 - SS23 - Zo beïnvloeden kleuren de sfeer in een kinderkamer

Zo beïnvloeden kleuren de sfeer in een kinderkamer

Een eigen kamer, een plek om te spelen, boekjes te lezen en natuurlijk rustig te slapen. Je gunt je kind een fijne eigen plek, maar welke kleur moet er op de muur? Dat is helemaal afhankelijk van de sfeer die je wilt creëren. Ontdek hier hoe kleuren de sfeer van de kinderkamer beïnvloeden.

Blauw voor rust

Denk je aan blauw? Dan denk je aan rustige nachten. Het is niet voor niets dat deze kleur een kalmerend effect heeft. Een lichtblauw kleurenpalet sust je kind zo in slaap. Gebruik je liever donkerblauwe tinten? Ga daar spaarzaam mee om, want dit kan ook voor een wat treurige sfeer zorgen.

Blauw voor rust

Rood voor warmte en energie

Een warme sfeer creëer je het makkelijkste met rood. De kinderkamer voelt meteen lekker knus aan. Een bijkomend voordeel is dat rood ook voor een goede energieboost zorgt. Is de kinderkamer dus ook een belangrijke speelkamer? Dan zijn roodtinten niet verkeerd.

Meer positiviteit met geel

Geel is echt een lichtpuntje in het leven van je kind. Het zorgt voor een vrolijke sfeer, vol positiviteit. Tegelijkertijd is het ook een kleur die rustig aanvoelt. Zo zorg je voor de perfecte balans tussen speelsheid en kalmte.

Terug naar de natuur met groen

Groen is dé kleur die je aan de buitenwereld doet denken. Ruisende bomen, uitgestrekte weides: ze hebben allemaal prachtige groentinten. Deze rust breng je in huis door groen in de kinderkamer te verwerken. Dat kan bosgroen zijn, maar ook een lichte pastelkleur.

Ultieme rust met roze

Een subtiele roze kleur is leuk voor alle kinderen, jongens of meisjes. Het heeft een sussende werking en zorgt voor een kalme sfeer. Heeft je kind een tantrum of voel je onrust? Trek je dan even samen terug naar de roze kinderkamer en lees een boekje voor. De kalmerende kleur kan op dat moment net een zetje in de goede richting geven.

Welke kleur past bij jouw kind?

Je weet nu hoe kleuren de sfeer op een kinderkamer beïnvloeden. Daarnaast is het vooral belangrijk dat jouw kind zich helemaal op zijn plek voelt in de kamer. Vraag dus eens welke kleur op de muur moet of ga samen naar de winkel om staaltjes uit te kiezen. Zo voelt de kinderkamer helemaal als thuis, voor welke kleur je ook kiest.

Meer inspiratie?

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Categorieën

Mijn account
Help