Top Teaser Lite - Inspiratie - 26 - SS23 - Maak je eigen kleertjes.com lampion

Zo maak je jouw eigen kleertjes.com lampion

11 november is de dag dat mijn lichtje, dat mijn lichtje... Zijn jouw kinderen al druk aan het oefenen met het zingen van liedjes? Het is bijna Sint Maarten, en dat betekent dat jullie weer langs de deuren mogen om snoep op te halen. Heb je geen lampion liggen? Gebruik dit stappenplan om je eigen kleertjes.com lampion te maken.

Rapido de aap-lampion: dit heb je nodig

Ga je aan de slag met deze leuke lampion? Dan is dit wat je nodig hebt:

  • Twee keer het uitgeprinte Sint Maarten lampion sjabloon
  • Schaar en/ of prikpen
  • Vliegerpapier
  • Twee kartonnen bordjes (met eventueel een reserve)
  • Verf (bijvoorbeeld ecoline, plakkaat- of waterverf)
  • Potloden of stiften (liefst in dezelfde kleur als de verf)
  • Lijm
  • Nietmachine
  • Plakband
  • Lampionstok met licht

Stap 1: de sjablonen uitknippen

Print tweemaal het Sint Maarten lampion sjabloon uit. Dit kan je kind vervolgens zelf uitknippen.

Stap 2: trek het sjabloon over op de bordjes en knip ze uit

Leg het uitgeknipte sjabloon (het apenhoofd) op het kartonnen bordje en zorg dat het kuifje van Rapido iets aan de bovenkant van het bordje uitsteekt. Trek nu samen met je kind de contouren van het apengezicht over op het bordje met een grijs potlood.

Laat je kind vervolgens heel voorzichtig het apengezicht uit het bordje knippen of prikken. Knippen is voor sommige kinderen wat lastig, maar als jij eerst een gaatje maakt vanuit waar je kind verder kan knippen, gaat het al een stuk makkelijker! Herhaal deze stappen met het andere bordje. Nu heb je twee bordjes waar het gezichtje is uitgeknipt.

Stap 3: verf de bordjes

Nu mag je kind aan de slag met verf: de twee bordjes mogen aan de buitenkant (bolle kant) met bijvoorbeeld ecoline, plakkaat- of waterverf een kleurtje krijgen. Laat de bordjes nu eerst opdrogen. Je kan natuurlijk één kleur gebruiken. Wij verfden één bordje rood en één bordje groen voor een vrolijk effect.

Stap 4: plak het vliegerpapier over de uitgeknipte stukken

Pak het vliegerpapier erbij en plak dit tegen de binnenkant van het bordje (de holle kant). Tip: gebruik plakband in plaats van lijm. Dit blijft net even wat beter zitten.

Stap 5: tijd om het gezichtje te maken

In het sjabloon zitten tweemaal het gezichtje: de oogjes, het neusje en de mond. Kleur deze met een stift of wat verf zwart (of natuurlijk een leuke kleur) en plak ze op het vliegerpapier.

Stap 6: voeg het kuifje en de oortjes toe

Knip ook het kuifje en de oortjes uit en geef ze een vrolijke kleur. Deze plak je vervolgens tegen het bordje.

Stap 7: bevestig het stokje aan de lampion

Pak het lampionstokje erbij en maak hier het touwtje aan vast. Bevestig daarna de andere kant van het touwtje aan de binnenkant (dus de holle kant) van de bordjes.

Stap 8: Bevestig de bordjes aan elkaar

Je bent er bijna! Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de bordjes aan elkaar bevestigen. Daarna kun je de straat op. Nu alleen nog wat liedjes oefenen. Veel plezier!

Meer inspiratie?

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Categorieën

Mijn account
Help