Top Teaser Lite - De e van eclectisch

De E van eclectisch

Eclec-wat?! Eclectisch is een stijlnaam die in mode- en interieurstyling veel wordt gebruikt. De stijl wordt gekenmerkt door verschillende patronen, een mix van stoffen en kleuren. Ideaal voor kids met een uitgesproken kledingstijl. Benieuwd naar alle ins en outs van deze toffe stijl? Lees dan snel verder!

Wat betekent eclectisch?

Zoals hierboven al staat beschreven, staat eclectisch voor een combinatie van verschillende individuele stijlelementen, thema’s of inspiratie uit vele bronnen. Dit woord kan verwijzen naar muzieksmaak, kledingstijl, interieurdesign, noem maar op. Als men het in mode heeft over het hebben van een eclectische stijl, dan gaat dit over het combineren van verschillende fashion items die in eerste instantie niet bij elkaar lijken te passen, maar die door een persoon zo gecombineerd worden dat het uiteindelijk een kloppend geheel vormt. Dus bijvoorbeeld een broek met barokprintje durven te mixen met een trainingsjasje en retro sneakers. En toch zorgen dat de gehele look klopt.

Wat betekent eclectisch?

Mix van merken

Als je je kind iedere dag z’n gang zou laten gaan, kun je er donder op zeggen dat er een heel eclectisch stijltje ontstaat ;-). Hoe tof is dat! Máár natuurlijk ontstaat zo’n eclectisch stijltje pas echt als je er ook daadwerkelijk over nadenkt. Hierbij is het vooral belangrijk dat een hele outfit niet uit één collectie komt. De meeste merken hebben immers een rode draad door de collectie heen lopen, waardoor alle kledingstukken goed op elkaar zijn afgestemd.

Op zoek naar inspiratie?

Om het makkelijker te maken zetten wij hier een paar toffe items voor jou op een rijtje. Mixen en matchen en jouw mini is klaar om te gaan. Welke musthaves mix jij met elkaar?

Meer inspiratie?

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Categorieën

Mijn account
Help