Top Teaser Lite - Inspiratie - 26 - SS23 - Tips en tricks: hoe houd je je kleding mooi

Tips en tricks: hoe houd je je kleding mooi

Bij kleertjes.com zijn we dol op (kinder)kleding. We geven je daarom graag tips over hoe je kleding het langst mooi houdt. Zo heb je er extra lang plezier van én kun je kleding die te klein is geworden voor jouw kind doorgeven aan een jonger broertje, zusje, neefje of nichtje!

1. Sorteer je was op kleur

Sorteer kleding op kleur. Was alle donkere kleuren bij elkaar en draai een aparte was voor al je witte kleding. Zo voorkom je dat een overhemd dat ooit wit was een roze kleur krijgt doordat hij is gewassen met een rood shirtje.

2. Sorteer ook op materiaal

Sorteer niet alleen op kleur, maar ook op materiaal. Delicate stoffen was je bij voorkeur bij elkaar op een speciaal wasprogramma.

1. Sorteer je was op kleur

3. Check de zakken

Check of alle zakken leeg zijn voordat je gaat wassen. Kleine spulletje zoals legoblokjes en steentjes kunnen je wasgoed en wasmachine flink beschadigen. Tissues zijn minder schadelijk, maar zorgen wel voor een ravage op je (zwarte) wasgoed. Check direct of alle ritsen en knopen dicht zijn.

4. Was je kleding binnenstebuiten.

Zo blijft de kleur het langst mooi. Droog je je was buiten of achter een raam? Hang het dan ook binnenstebuiten. Zo voorkom je dat je was verkleurt door de zon. Tip: het is beter om je kleding in de (buiten)lucht te laten drogen dan in de droger.

5. Strijk je kleding binnestebuiten

Ook tijdens het strijken is het verstandig om je kleding binnenstebuiten te keren. Door de hitte van de strijkbout kunnen donkere stoffen gaan glanzen. Je kunt met de strijkbout bovendien opdrukken en pailletten beschadigen. Probeer hier daarom altijd omheen te strijken.

Schud het wasgoed even goed uit voordat je het ophangt aan de waslijn. Zo krijgt de kleding zijn huidige vorm terug én het scheelt je kreukels.

7. Vervang wasknijpers door hangers

Gebruik je altijd wasknijpers om de was op te hangen? Dan heb je misschien wel eens gezien dat deze een afdruk achterlaten op je kleding. Je voorkomt dit door je was op te hangen aan kleerhangers.

8. Laat de wasverzachter liggen

Was je jeans bij voorkeur zonder wasverzachter. Niet alle denim en afwerkingen kunnen hier goed tegen.

9. Stretch? Dan niet in de droger

Laat een stretch jeans niet drogen in de droger. Door de hoge temperatuur kunnen de elastaanvezels samenstellen en verliest de jeans mogelijk elasticiteit. Ook als de stretch jeans te groot is en je hem wilt laten krimpen, kun je hem beter niet in de droger stoppen. De kans is groot dat je jeans zijn elasticiteit verliest. Zonde!

10. Leg zware stoffen plat

Kleding van zware stoffen – zoals wol – kun je beter niet ophangen aan een kledinghanger. Door de zwaarte van de stof kan het kledingstuk uitrekken. Dit geldt ook voor kleding met zware versieringen zoals kraaltjes en pailletten. In plaats van deze kledingstukken op te hangen, kun je ze beter losjes opvouwen en plat laten drogen.

Bonus tip om je kleding mooi te houden

Wist je dat je nieuwe kledingstukken het beste een nachtje in een emmer met ijskoud water kunt leggen? Je voorkomt op deze manier dat kledingstukken krimpen of afgeven van kleur als je ze voor de eerste keer wast.

Meer inspiratie?

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Categorieën

Mijn account
Help