Top Teaser Lite - Inspiratie - 25 - SS23 - 10 boeken voor én door moeders

10 boeken voor én door moeders

In de blog over het boek ‘How About Mom’ kon je al lezen hoe fijn het is om als nieuwe moeder een boek over het moederschap te lezen, waarin open en eerlijk wordt verteld wat je kan verwachten als je gaat bevallen of net bevallen bent. Maar ook hoe belangrijk ‘me-time’ is geworden, als je leven totaal veranderd is sinds je moeder bent. Een fijne tip uit het boek is dan ook: moeders, pak je rust als je kindje rust. Ga lekker in bad, doe een dutje of lees een fijn boek. Opvallend genoeg hebben moeders het eerste jaar na de bevalling vooral behoefte aan boeken over het moederschap, bevallingen of opvoeding, want je zit er gewoon écht nog middenin. Hallo hormonen! Om het je makkelijk te maken hebben we 10 handige, fijne én leuke boeken voor moeders op een rijtje gezet. Al is het maar een half uurtje per dag, pak dat momentje voor jezelf. Ontspan, ga lekker in bad met de deur op slot of duik op de bank met een kop thee én een goed boek!

1. How About Mom – Anna & Frederieke Jacobs

Wij schreven al eerder over dit fijne boek, namelijk ‘Musthave voor Moeders: How About Mom’. In het eerlijke moeder-boek vind je als moeder veel herkenning en fijne tips betreft de bevalling en kraamtijd, maar wordt er ook aandacht besteed aan het onderwerp selfcare. Lichamelijke tips wat betreft je herstel, sporten en gezond eten, maar ook tips om jezelf als moeder wat meer tijd te gunnen. Veel moeders hadden gewild dat ze dit boek al vòòr hun bevalling hadden gelezen, dus het is ook een mooi cadeau als iemand in je omgeving zwanger is!

Tip: schrijfster Anna Jacobs schreef ook een leuke gastblog voor ons, Lieve moeder, we’re in this together!

2. Mom, You Got This – Rachel van Sas (De Huismuts)

Rachel van Sas – ook wel bekend als De Huismuts – heeft alles waar zij als moeder ooit op heeft gegoogeld gebundeld in één boek. Van inspirerende kinderkamers tot tips voor positief opvoeden en van vlieg- en reistips tot de handigste babyproducten. Haar eigen ervaringen heeft zij gecombineerd met adviezen van experts, waardoor je dit boek echt als een gids kunt gebruiken, heel fijn! Natuurlijk doet iedereen het op zijn eigen manier, maar één ding hebben we allemaal gemeen; we got this!

3. Relax Mama – Die andere moeders doen ook maar wat – Elsbeth Teeling

Kan je een beetje sarcasme wel waarderen? Dan zit je met dit heerlijke boek goed! Het moederschap heeft natuurlijk leuke en minder leuke kanten, maar soms ben je in staat om even heel hard gillend weg te rennen. Je vraagt je dan wellicht af hoe andere moeders het doen, waarom hun leven er picture perfect uitziet? Nou een troost: die andere moeders doen ook maar wat. En dat is precies wat dit boek je wilt meegeven!

4. Moeder Genoeg – Florine Duif

Als je moeder bent geworden, verander je als persoon, dat is een feit en kunnen waarschijnlijk alle mommy’s beamen. Maar als je leven volledig in het teken van je kindje(s) en het ‘moederen’ staat, vergeten we soms trouw te blijven aan onszelf. We ‘moeten’ zoveel, maar waar worden we zelf écht gelukkig van? Florine Duif geeft in dit boek de juiste handvatten om de focus ook weer op jezelf als vrouw te leggen. Ook leuk; haar platform The Mompany heeft ook gave T-shirts én een heuse borstvoedingstrui, ook wel ‘The Motherhoodie’ genoemd. Een mooi cadeau voor na de bevalling, ideaal voor borstvoeding en je wilt er in wonen!

5. Mama’en – Nina Pierson

Ben jij net in verwachting? Dan is dit echt een fijn handboek tijdens de negen maanden van je zwangerschap, de bevalling én de eerste weken als nieuwe moeder. Want eigenlijk verdient moeder worden een eigen werkwoord: mama’en. Er komt zoveel bij kijken als je moeder wordt, daarom hoopt Nina Pierson met haar boek je alvast zo goed mogelijk te informeren. Zodat je je eigen behoeftes leert kennen, maar ook je grenzen weet aan te geven. In het boek vind je niet alleen tips van deskundigen, maar ook gezonde recepten en oefeningen, zie het als een uitgebreide toolkit tijdens het mama’en!

6. Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen – Philippa Perry

Naast alle boeken over bevallingen en het nieuwe moederschap, is ook dit boek de moeite waard om te lezen. Geen praktische tips over het slaap- en eetgedrag van jouw baby, maar Philippa Perry geeft advies over de essentie van het ouderschap. Ze kijkt vooral naar de grote vragen van de ouder-kindrelatie en gaat daar dieper op in. Misschien is dit boek nog net even te pittig om aan te beginnen kort na de bevalling, dus dan kan je hem ook even wegleggen en later weer erbij pakken. Ook leuk om door je eigen moeder te laten lezen!

7. De zeven stappen naar succesvol ouderschap – Hedvig Montgomery

Ook dit boek is een leuk kraamcadeau, zowel om te geven of te krijgen! Hedvig Montgomery, psycholoog en familietherapeut, legt in 7 stappen uit hoe ouders ervoor kunnen zorgen dat zijzelf én hun kinderen tevreden en gelukkig zijn, met zichzelf en met elkaar. Ook bij dit boek kan het zijn dat je het nog wat zware stof vindt om te lezen als je pas net moeder bent, maar een mooi boek op de plank hebben liggen voor in de toekomst is natuurlijk ook een feestje.

8. Dagboek van een verloskundige – Marlies Koers

Veel dames hebben door hun eigen zwangerschap(pen) en bevalling(en) opeens grote interesse in het vak Verloskunde. Het is natuurlijk zoiets moois en bijzonders om mee te maken. Dit boek geeft je dan ook echt een kijkje in het leven van een Verloskundige en neemt je mee in dit heftige, maar mooie beroep. Grappig maar eerlijk geschreven, heerlijk om te lezen ter ontspanning!

9. De Moedermaffia – Anita Terpstra

Een lekker boek om makkelijk weg te lezen, zonder opvoedkundige tips of goedbedoelde adviezen. Ook dat is wel even lekker en zorgt voor die échte ontspanning tijdens het lezen. Wel heel herkenbaar als je zelf zwanger bent of net moeder bent geworden. In het boek wordt de zwangere Merel ongewild geconfronteerd met allerlei soorten moeders. En dat zijn er nogal wat… Maar ze ontdekt ook de belangrijkste les van deze ‘moedermaffia’: iedere moeder doet het op haar eigen manier. En zo is het.

10. PREGGY – Martine van den Berg

Niet iedereen ervaart haar zwangerschap en bevalling als iets moois, maar óók dat is volkomen normaal! Geen enkele zwangerschap of bevalling is hetzelfde. Waar de een op een roze wolk zit, heeft de ander vooral een -vaak tijdelijke- grijze wolk boven haar hoofd. In PREGGY vertelt Martine van den Berg hoe zij haar zwangerschappen en bevallingen heeft ervaren. Zwaar en ‘best k*t’, aldus Martine, waar veel vrouwen zich ook in zullen herkennen.

Meer inspiratie?

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Categorieën

Mijn account
Help