Content Page - Inspiratie - 23 - SS23 - 20x kindernamen uit de natuur

20x kindernamen uit de natuur

Natuurliefhebbers opgelet! Ben je dol op lange boswandelingen, naar het strand gaan en andere buitenactiviteiten? Dan vind je in deze lijst met babynamen die geïnspireerd zijn op de natuur misschien wel dé naam voor jouw kleintje. Van namen gebaseerd op bloemen, bomen en planten tot namen van rivieren, seizoenen en dieren. Lees je mee?

Meisjesnamen

 1. Roos – Is er iets romantischer dan je kind vernoemen naar de bloem der liefde?
 2. Hazel – Een stoere naam voor echte avonturiers! Deze naam is afkomstig van de hazelaarboom en natuurlijk de vrucht van deze boom: hazelnoten.
 3. Olivia – De naam Olivia is afgeleid van Olivier en betekent olijfboom, natuurgeest en elf. Een mooie afkorting van Olivia is de naam Livia. Ook prachtig toch!
 4. Lotus – Deze naam betekent letterlijk lotus van de lotusbloem. De lotus is in verschillende culturen een symbool. Zo staat het onder andere symbool voor schoonheid, geluk, zuiverheid en puurheid. Mooi!
 5. Lente – De bomen worden groener, de dagen langer en planten gaan bloeien. Hoe mooi is het om je kindje te vernoemen naar het seizoen waarin de bloemen in de bloei staan.
 6. Linde – Afgeleid van de lindeboom, die de Kelten en Germanen als een heilige boom zagen.
 7. Luna – De Latijnse vertaling van de maan.
Meisjesnamen
 1. Jade – Deze meisjesnaam is afgeleid van de edelsteen, Jade. Dit is een reinigende en beschermende steen en trekt geluk, voorspoed en welvaart aan. Alles wat je wilt voor jouw mini!
 2. Fleur, Floor of Flo – Deze namen betekenen allemaal ‘bloeiend, florerend’. Daar word je meteen blij van toch!
 3. River - Ben jij gek op het water en rivieren? Dan is deze naam misschien wel iets voor jouw kleine. River is natuurlijk afgeleid van de rivier en ook super leuk voor jongens!

Jongensnamen

 1. Beer – Bij deze naam denk je natuurlijk meteen aan dat bruine grote dier. Een toffe naam voor de stoere en sterke mini’s onder ons.
 2. Wolf – Niet alleen de naam van een dier, maar het is ook een Duitse naam die daar wordt gebruikt als afkorting van Wolfgang. Stoer en dapper!
 3. Raaf of Ravi – Deze vogelsoort heeft als naam de betekenis ‘god heeft genezen’. Bijzondere en mooie betekenis toch!
 4. Vos – Ben jij fan van een korte naam? Dan is deze diernaam misschien wel iets voor jou! Stoer, maar toch lief!
 5. Wout of Wouter – Deze naam doet ons denken aan de bossen en wouden. Het is een variant van Walter wat ‘heerser over het leger’ betekent. Cool!
 6. Mees – Deze lieve en zachte naam is natuurlijk van de zangvogel en een populaire jongensnaam in Nederland.
 7. Luka of Luca – Italië fans opgelet! Deze naam is afgeleid van Lukas / Lucas en afgeleid uit het gebied ‘Lucanië’ in Zuid-Italië. Ook een prachtige naam voor meisjes!
 8. Arend – Arend is afgeleid van Arnoud en betekent Adelaar. Deze prachtige naam heeft bovendien nog een hele mooie betekenis, namelijk: ‘berg van kracht’.
 9. Tijm – Tijm doet ons denken aan planten met de aromatische geur, maar betekent ook ‘man van het volk’. Stoer!
 10. Mint - Deze stoere, maar toch lieve naam is afgeleid van Minthe, de Griekse vertaling van munt. Bovendien is deze naam niet alleen tof voor jongens, maar ook voor meisjes.

Meer inspiratie?

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.