Top Teaser Lite - Inspiratie - Ouders - 26 - SS23 - ABC – alles wat je wilde weten voordat je ouder werd

ABC: alles wat je wilde weten voordat je ouder werd

Een van de grootste veranderingen die we doormaken in ons leven is het krijgen van een kind. Alles draait ineens om je kleintje én de wereld lijkt even op zijn kop te staan. Maar wees gerust, miljoenen ouders gingen je voor en je zult vanzelf wennen aan je nieuwe rol. Wil je je goed voorbereiden of ben je op zoek naar ervaringen van anderen? In dit ABC lees je alles wat je wilde weten voordat je moeder of vader werd!

A van Angst. Zo´n klein kindje, zo veel verantwoordelijkheid! Het krijgen van een baby is stiekem best een beetje eng.

B van Borstvoeding. Heel praktisch, maar – zeker in het begin – niet altijd makkelijk om te geven. Gelukkig is flesvoeding een prima alternatief.

C van Clueless. Soms weet je het allemaal echt even niet meer. Vertrouw op je instinct én wees niet bang om hulp te vragen.

D van Doorzettingsvermogen. Opvoeden lijkt zo makkelijk, maar vraagt soms om wat doorzettingsvermogen en geduld.

E van Enjoy the ride. Voordat je het weet, is je kleintje groot!

F van Fase. Kínderen gaan door allerlei fases. Sommige fases zijn een uitdaging, andere fases mogen van jou eeuwig duren.

G van Geld. Dat geef je het liefste uit aan je kind! Het komt dan ook regelmatig voor dat je gaat shoppen en alleen maar leuke dingen scoort voor je kleintje.

H van Hormonen. Ook na de zwangerschap blijven deze nog even opspelen.

I van (Sociaal) isolement. Met een klein kindje is het afspreken met vrienden en uitstapjes maken ineens een stuk lastiger. Voorkom dat je je eenzaam voelt door af te spreken met andere moeders en af en toe een oppas te regelen voor een welverdiend avondje uit.

J van Jarig. Waar je je eigen verjaardag nog wel eens over wilde slaan, maak jij nu van elke kinderverjaardag een onvergetelijk feest!

K van Klagen. Slaapgebrek zorgt ervoor dat je soms écht even wilt klagen. Lucht je hart en ga daarna weer verder met positieve energie.

L van Luiers. Je kunt best even schrikken van de inhoud hiervan. Maar wees niet bang, alles went.

M van Meningen. Als (kersverse) ouder krijg je te maken met heel veel meningen. Laat je niet gek maken en blijf vertrouwen op je eigen gevoel. Jij kent je kind het beste.

N van Nu even niet. Soms heb je heel even een momentje voor jezelf nodig (al is het maar om te douchen of naar de wc te gaan).

O van Onderzoeken. Midden in de nacht Googelen op 'wanneer slaapt baby door?' is volkomen normaal.

P van Perfect. Je wilt alles perfect doen. Toch is het belangrijk om dit los te laten. Je kunt én hoeft niet alles tegelijk te doen.

Q van Quiz. Als moeder of vader ben je de vraagbaak van het gezin!

R van Relatie. Vroeger hadden jullie alle tijd voor elkaar, nu is er ineens een kleintje bij. Probeer tijd voor elkaar te maken en blijf communiceren.

S van Slapen. Telefoon op stil en de deurbel uitzetten? Het mag allemaal als de baby moet slapen. Slaap is heilig!

T van Trots. Alles wat je kleintje doet en bereikt, maakt jou immens trots en gelukkig. Je deelt deze momenten het liefste met iedereen.

U van Uithoudingsvermogen. Als ouder heb je een enorm uithoudingsvermogen. Na een gebroken nacht een presentatie op het werk houden? Dat doe jij wel even!

V van Veranderingen. Het krijgen van een kind zorgt ervoor dat alles verandert. Niet altijd makkelijk, wel leuk!

W van Wennen. Je nieuwe rol is soms best even wennen. Gelukkig komt alles vanzelf goed.

X van Xxx-jes. Niets is lekkerder dan het eerste kusje van je kindje!

Z van Zzzzz. Pas als je kinderen hebt, weet je écht wat slaapgebrek is. Probeer je rust te pakken en onthoud dat de gebroken nachten vanzelf overgaan!

Meer inspiratie?

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Categorieën

Mijn account
Help