Top Teaser Lite - Inspiratie - Baby zomer essentials

Baby zomer essentials

Lekker met je baby op pad in de zomer? Als kersverse ouder kijk je er vast naar uit, maar is het ook een beetje spannend. Want hoe zorg je ervoor dat je baby het comfortabel heeft wanneer het zo warm is? Ga voor ademende kleding en vergeet niet aan zonbescherming te denken. Ook op de slaapkamer moet je een paar voorzorgsmaatregelen nemen, zoals een geschikte slaapzak. Wij vertellen je wat al die baby essentials voor de zomer zijn, zodat je ook op de warmere dagen op pad kunt met je kleintje.

De basis: zomerkleding voor baby's

Hoe kleed je een baby in de zomer? Vooral in lichte, ademende kleding. Katoen en linnen zijn daar goede voorbeelden van. Het is verleidelijk om je kleine in een T-shirt en shorts te kleden, maar denk ook aan de zon. Lange mouwen zijn juist beter om huidschade te voorkomen. Dit zijn de belangrijkste baby essentials voor de zomer:

 • Katoenen rompertjes met korte mouwen
 • Katoenen legging
 • Linnen top met lange mouwen
 • Een zonnehoedje
 • Een zonnebril
De basis: zomerkleding voor baby's

Bescherming tegen de zon

Babyhuid is extra gevoelig voor de zon. Bescherm je baby dus goed in de zomer. Het advies is om zoveel mogelijk in de schaduw te blijven. Bevestig eventueel een parasol of zonnescherm aan de kinderwagen. Speciale zwemkleding met uv-bescherming is ideaal wanneer je een middag gaat spetteren in het zwembad.

Vergeet ook niet om je baby minimaal iedere twee uur in te smeren, ook wanneer het bewolkt is. Gebruik daar speciale zonnebrandcrème voor baby's voor, met minimaal beschermingsfactor 30.

Comfortabel slapen bij warm weer

Je wilt dat je baby comfortabel in slaap valt, ook wanneer het heel warm is. Gebruik daarom een zomer slaapzak voor je baby. Dit is een lichte, dunne slaapzak die goed ademt. Let ook op het materiaal voor het beddengoed. Katoen voelt heerlijk koel aan, ook tijdens een hittegolf.

Probeer verder de temperatuur op de slaapkamer zo laag mogelijk te houden. Doe de gordijnen dicht en zet eventueel even de airco aan voordat je kleintje gaat slapen. Zet deze wel weer uit zodra je je kleintje in bed legt.

Veelgestelde vragen over zomer essentials voor baby's

 • Hoe weet ik of mijn baby het te warm heeft?

  Er zijn een paar tekenen dat je baby het te warm heeft, zoals zweten. Voel ook eens aan de buik en tenen van je baby. De buik mag warm zijn en de tenen moeten net wat kouder aanvoelen. Voelen ze allebei heet aan? Dan kan je baby zijn hitte niet goed kwijt en heeft hij het dus te warm.
 • Hoe vaak moet ik mijn baby insmeren met zonnebrandcrème?

  Smeer je kleine minimaal iedere twee uur in met zonnebrandcrème. Dat moet vaker wanneer je kleintje in het water heeft zitten spetteren.
 • Wanneer kun je naar buiten met een baby in de zomer?

  Probeer het heetste moment van de dag te vermijden. Ga dus een stukje wandelen in de ochtend of speel 's avonds nog even op het gras met je baby. Dat maakt het risico op verbranding of oververhitting een stuk kleiner.

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Categorieën

Mijn account
Help