Top Teaser Lite - Inspiratie - 26 - SS23 - De lekkerste en gezondste lunchrecepten voor school

De lekkerste en gezondste lunchrecepten voor school

Het kan best lastig zijn een goed gevulde lunchbox samen te stellen voor de kinderen. Zo wil je dat de inhoud lekker is én je kind voldoende energie geeft om de schooldag door te komen. Kun jij wel wat inspiratie gebruiken? Wij zetten een aantal gezonde en overheerlijke lunchrecepten voor je op een rijtje.

Hoewel er niets mis is met een boterhammetje met pindakaas zijn er nog veel meer leuke en lekkere mogelijkheden te bedenken. Door af te wisselen, zorg je ervoor dat het elke dag weer een verassing is voor je kind wat hij of zij mee heeft naar school.

Wraps

Wraps: wij zijn er fan van. Naast dat ze super simpel én snel zijn om te maken, maak je eindeloos veel verschillende combinaties. Beleg de wraps bijvoorbeeld met kipfilet, ham, kaas of groentes. Voor extra smaak voeg je er tomaat, komkommer, sla of humus aan toe.

Pannenkoeken

De meeste kids zijn dol op pannenkoeken. Vervang het gewone pannenkoekenmeel eens door boekweit of havermout. De bereidingswijze van de pannenkoeken is hetzelfde. Zo maak je pannenkoeken die even lekker smaken, maar een stuk gezonder zijn. Beleg de lekkernij met aardbeien, appel of banaan, en geef de topping bij voorkeur mee in een los bakje. Zo voorkom je dat de pannenkoek zacht wordt.

Pitabroodje

Vervang de witte broodjes eens voor een volkorenpitabroodje. Je belegt het pitabroodje met kalkoenreepjes, appel en sla. Een andere optie is om het broodje te beleggen met hüttenkäse of gegrilde kip.

Brood

Is jouw kind groot fan van boterhammen? Maak dan een goed gevulde sandwich met kipfilet, komkommer, tomaat, rucola en een gekookt eitje. Voor kleinere kids is het een aanrader om een boterham in een leuk figuurtje te snijden. Zo ziet de inhoud van de broodtrommel er een stuk leuker uit!

Tussendoortjes

Naast een gezonde lunch is het een goed idee om wat tussendoortjes in de broodtrommel te stoppen. Denk hierbij aan fruit of groente, maar ook aan (zelfgebakken) koekjes of een andere lekkere snack. Het is prima om je kind af en toe iets te snoepen mee te geven!

Tip: heb je kliekjes over van de avond ervoor? Dan kan dit kan prima als lunch gegeten worden! Denk hierbij bijvoorbeeld aan wat salade, een stuk kipfilet of zelfgemaakte pizza. Op deze manier verspil je geen voedsel en maak je snel en eenvoudig een gezonde en lekkere lunchbox voor je kind klaar.

Meer inspiratie?

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Categorieën

Mijn account
Help