Top Teaser Lite - Inspiratie - 26 - SS23 - De leukste manieren om te vertellen dat je zwanger bent

De leukste manieren om te vertellen dat je zwanger bent

Je verwacht een kindje! Het liefste zou je het van de daken willen schreeuwen. Toch is het leuk om de tijd te nemen om het je dierbaren te vertellen. Want hoe leuk is het om dit geheim nog even met je mee te dragen? Je weet dat je jouw vrienden, familie en collega's iets super leuks kunt vertellen, maar hoe ga je dat doen? No worries, hier vind je verrassende ideeën om jouw zwangerschap met anderen te delen.

Een surprise dinner

Komen er wat vrienden over de vloer voor een lekker etentje? Dan maak je een van de gangen extra speciaal door het grote babynieuws te vertellen. Neem een stolp en leg daar iets onder wat de baby symboliseert, van een rompertje tot een speentje. Laat je gasten de stolp optillen en geniet van die blije gezichten.

Hang slingers op

Grijp het eerstvolgende feestje aan om je zwangerschap met je dierbaren te delen. Hoe? Door slingers op te hangen natuurlijk! Laat een slinger maken met een tekst die over jouw zwangerschap gaat en hang hem pontificaal in de woonkamer. Dan is het afwachten tot de eerste persoon de boodschap leest.

Laat grote broer of zus het vertellen

Heb je al één of meerdere kinderen? Hoe leuk is het dan om hen bij de aankondiging te betrekken! Dat kun je op allerlei manieren doen. Laat een shirt bedrukken met "grote broer" of "grote zus". Je kunt je kleine ook vragen om het bijzondere nieuws in het oor van opa of oma te fluisteren.

Say cheese!

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de reactie op je zwangerschapsaankondiging voor altijd vast te leggen. Doe dat bijvoorbeeld door een groepsfoto te maken. Verzamel iedereen bij elkaar, lach voor de camera en "say cheese! Ik ben zwanger". Als de fotograaf nog even doorknipt, kun je straks alle vrolijke reacties op de foto's terugzien.

Geef een gepersonaliseerd cadeautje

Er is altijd wel een excuus om je dierbaren een cadeautje te geven. Een verjaardag, kerstmis of een leuk souvenir na een vakantie. Benut die kans om een gepersonaliseerd kleinigheidje te laten maken. Een kerstbal "voor de liefste oma" of een armbandje met "tante in spe" erop.

Maak een ludieke foto

Je kunt waarschijnlijk niet iedereen persoonlijk op de hoogte brengen van deze nieuwe fase in je leven. Gelukkig kun je altijd een leuke foto doorsturen. Poseer met je partner bij de oven, waar je een brood in hebt gelegd. Zo kondig je jullie 'bun in the oven' aan. Of fotografeer een klein paar kinderschoenen tussen jullie eigen schoenen in.

Doe het op jouw manier

Iedereen is anders, dus iedere zwangerschapsaankondiging mag ook uniek zijn. Misschien vertel je het liever zonder veel poespas of pak je juist zo groot mogelijk uit. Je kunt zelfs verschillende ideeën benutten, afhankelijk van de mensen aan wie je het gaat vertellen. Jij hebt het voor het zeggen!

Meer inspiratie?

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Categorieën

Mijn account
Help