Top Teaser Lite - Inspiratie - Ouderschap - 27 - SS23 - DIY: kuntselen voor Valentijn

DIY: kuntselen voor Valentijn

Het is bijna Valentijnsdag, een dag om de liefde te vieren! En wat is er nou leuker om dit weekend samen met jouw grote én kleine liefde(s) alvast te knutselen voor deze liefdevolle dag? Zo komen jullie samen helemaal in de Valentijns sferen. Wij geven je daarom een paar leuke DIY knutseltips!

Spread the love...

Om van Valentijnsdag niet alleen een dag te maken zoals deze bedoeld is, voor je geheime liefde, maar een dag om de liefde te vieren en iedereen die je lief vindt dat te laten weten, hebben we de leukste ideeën op een rij gezet. Dus ga aan de slag met de knutseltips hieronder en maak iets leuks voor bijvoorbeeld je partner, opa & oma, je schoolmaatje of buurkindje. Spread the love…

Hartjes stempelen met een wc-rol

Leeftijd: 3+

Benodigdheden:

 • Dik papier (wit, zwart)
 • Verf (in Valentijnskleuren)
 • Een wc-rol per kind
 • Evt. een elastiekje

Werkwijze: Vouw de wc-rol zo in, dat hij van bovenaf gezien een hartje vormt. Doe hier een elastiekje om indien je kindje hem niet in die vorm vast kan houden. Knijp wat verf op een bordje of stukje karton en spreid dat wat uit, zo breed als de wc-rol. Leg dit naast het papier van het kindje en laat ze nu hartjes stempelen. Wanneer dit gedroogd is kun je er verder mee knutselen en het bijvoorbeeld in een hartvorm knippen.

Hand en voet afdrukjes

Leeftijd: vanaf de geboorte

Benodigdheden:

 • Dik papier (wit, zwart)
 • Verf (rood of roze tint)
 • Kwast
 • Babydoekjes
 • Stiften (groen, zwart, wit)

Werkwijze: Kwast je kind zijn of haar handje of voetje in met verf, druk dit op meerdere dikke papiertjes (omdat niet iedere afdruk even succesvol is) en laat het dan drogen. Veeg de verf direct goed van de handjes en voetjes af, zeker met rode verf, je wil niet dat de pigmenten kunnen intrekken. Wanneer het eenmaal droog is kun je het gaan versieren met stiften, maak er bijvoorbeeld een roos van of een hartje zoals in het voorbeeld.

Brooddeeg versieren met kraaltjes

Leeftijd: 2+

Benodigdheden:

 • Ingrediënten deeg: 2 kopjes bloem, 1 kopje zout, 1 kopje water, 1 eetlepel olie (olijf-, baby-, zonnebloem-.)
 • Om te versieren: hartjes, pareltjes, glittertjes, pailletjes, roosjes, strikjes, schelpjes, knoopjes, strijkkralen. Ook leuk: eventueel een waxinelichtje en een ring voor een sleutelhanger.

Werkwijze: Meng alle ingrediënten tot een mooi soepel en niet plakkerig deeg (als het te plakkerig is, voeg dan nog wat bloem toe). Laat de kids vervolgens lekker aan de gang gaan met kneden, uitrollen en uitsteken en tot slot het versieren. Let op! Als je de versiersels in het natte deeg drukt, blijven ze erin goed in zitten zodra het deeg is opgedroogd. Je kunt ook de creaties eerst laten drogen en dan beschilderen of beplakken als je dat leuker vindt. Voor Valentijn maken wij er dit keer sleutelhanger en waxinelichtjes hartjes van. Een super leuk cadeau toch?

TIP! Wanneer je brooddeeg over hebt en dit luchtdicht bewaard, in bijvoorbeeld een ziplock-zakje, wordt het niet hard en kun je het lang bewaren om het later nog eens te gebruiken.

Met deze knutseltips kun je vast iemand die je lief hebt verrrassen met Valentijnsdag. Succes!

Meer inspiratie?

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Categorieën

Mijn account
Help