Top Teaser Lite - Inspiratie - Ouderschap - 26 - Voor het eerst trakteren

Voor het eerst trakteren

Wat een feest, je kindje is jarig en mag voor het eerst trakteren op de kinderopvang! Iets waar sommige ouders al lang naar hebben uitgekeken, om later de leukste traktaties te mogen maken die de kids dan mogen uitdelen in hun klasje. Daarom delen we 5 leuke traktaties met jullie, die je samen met je kindje(s) kan maken om uit te delen.

1. Rijstwafel nijntjes

Een groot succes om uit te delen met een eerste verjaardag zijn rijstwafel nijntjes, bijna alle kindjes mogen en kunnen dit eten!

Benodigdheden:

  • Transparant inpakfolie
  • Schaar en plakband
  • Zwarte watervaste stift (edding marker)
  • Stevig wit papier

2. Suikerwafel gezichtjes

Tegenwoordig hebben veel kinderdagverblijven de regel dat er alleen gezonde traktaties mogen worden uitgedeeld, begrijpelijk met zoveel verjaardagen in een jaar! Mag je kindje wel iets lekkers uitdelen -en mag dat óók nog iets met suiker zijn- dan hebben we nog een leuke DIY traktatie voor de oudere kindjes; gezellige suikerwafel gezichtjes.

Benodigdheden:

  • Pak suikerwafels
  • Vierkante kaartenzakjes (bijvoorbeeld bij Action of Boekenvoordeel)
  • Plakoogjes
  • Lint
  • Lijmpistool met lijmpatronen

Gekoelde traktaties

Als je een traktatie meegeeft naar de opvang is het handig als je het niet in de koelkast hoeft te bewaren, dat is weer zo’n gedoe voor de juffen. Maar mocht je nog een leuke traktatie voor thuis willen maken, voor je kinderfeest of wanneer de familie op visite komt, hebben we nog twee leuke én makkelijke traktaties die gekoeld moeten worden.

4. Verjaardagskroontjes

In de afgelopen jaren is er een nieuwe ‘trend’ ontstaan op scholen; geen zelfgemaakt lekkers. Dus geen nijntjes, fruitspiesjes, meloen-zeilbootjes of andere leuke gezonde traktaties. Snoep is vaak ook niet toegestaan, dus je staat als ouder voor een kleine uitdaging als je niet wéér een versierde bellenblaas wilt uitdelen. Zo zijn vilten verjaardagskroontjes bijvoorbeeld een unieke en waardevolle traktatie, speciaal voor de creatievelingen onder ons! Vraag bijvoorbeeld je moeder of oma om hulp, heb je gelijk een leuk quality time projectje samen.

Meer inspiratie?

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Categorieën

Mijn account
Help