Top Teaser Lite - Inspiratie - 26 - SS23 - Zo ga je om met de 5 meest voorkomende zomervlekken

Zo ga je om met de 5 meest voorkomende zomervlekken

De zomer komt eraan en dat betekent veel buiten spelen, ijsjes eten en barbecueën. De kids (en jij) vermaken zich prima en hoeven zich even nergens druk om te maken. Dus ook niet om een vlek op dat nieuwe shirtje! Sterker nog, met behulp van onze tips verwijder je de 5 meest voorkomende zomervlekken in no-time.

IJs

Aardbeien-, chocolade- en smurfenijs: wij zijn er gek op! Het enige nadeel van ijs zijn de plakkerige vlekken die ze achterlaten op de kleding van je kinderen. Hoe je een ijsvlek verwijdert? Dat is door hem zo snel mogelijk te behandelen met koud water. Laat het kledingstuk daarna een half uurtje weken in een badje met warm water en een vlekverwijderaar. Je wast de kleding daarna op de gebruikelijke manier.

Gras

Spelen in het gras is heerlijk. En ook de grasvlekken zijn een stuk makkelijker te verwijderen dan je misschien zou denken. Zo hoef je enkel een beetje soda op de vlek te strooien. Laat dit even intrekken en was het kledingstuk daarna op een normaal programma.

Bloed

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Er kan dus zomaar wat bloed op de kleding van je kind terechtkomen. Verwijder bloed door de vlek in te smeren met keukenzout. Spoel de vlek vervolgens uit met koud water.

Saus

In de zomer wordt de barbecue regelmatig uit de garage gehaald. Laat je kind lekker smullen en maak je niet druk om een sausvlek. Deze verwijder je snel en eenvoudig door eerst de overtollige saus weg te halen. Spoel de kleding daarna uit onder de koude kraan. Wrijf wat vloeibaar wasmiddel op de vlek en laat dit inwerken. Spoel de vlek vervolgens nog een keertje uit onder de kraan. Zie je de vlek nog steeds zitten? Gebruik dan wat vlekverwijderaar. Nadat je dit hebt laten intrekken, was je het kledingstuk in de wasmachine.

Bellenblaas

Bellenblaas is erg leuk speelgoed. Toch ben je misschien iets minder blij als er bellenblaas op de kleding van je kind terechtkomt. Hoewel deze vlekken niet zomaar verdwijnen, lukt het wel als je op de juiste manier te werk gaat. Zo moet je geen gebruikmaken van vlekverwijderaar en wasmiddel. Wat je wel moet doen, is de kleding goed uitspoelen met koud water. Was de kleding vervolgens in de wasmachine of op de hand, zonder gebruik te maken van zeep. Pas als je zeker weet dat er echt geen bellenblaas meer in de kleding zit, kun je het wassen op een normaal wasprogramma.

Meer inspiratie?

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.