Top Teaser Lite - Inspiratie - 26 - SS23 - Meer groente en fruit eten? Zo maak je het leuk voor de kids

Meer groente en fruit eten? Zo maak je het leuk voor de kids

Een schaaltje vol fruit of kleurrijke groenten in het eten? Lekker, hoor! Maar voor kinderen zijn groente en fruit niet altijd even aantrekkelijk. Hoe los je dat op? Door het eten wél aantrekkelijk te maken. Ontdek hier manieren om groente en fruit net wat leuker te maken.

Feestelijke bordjes

Kinderen letten veel op het uiterlijk van hun eten. Tover dus een lach op hun gezicht door een grappig figuurtje te maken met verschillende groenten en fruit. Een visje met schubben van radijs of een pauw met bosbessen en druiven als veren: het kan allemaal. Misschien vind je kleine het leuk om zelf creatief aan de slag te gaan met verschillende ingrediënten. Maak samen een kunstwerk en peuzel het vervolgens op.

Hun favoriete gerecht, maar dan met wat meer groente

Een pizza met bloemkoolbodem? Frietjes van zoete aardappel? Of misschien zelfs pannenkoeken met geraspte courgette erdoorheen? Er zijn genoeg manieren om groenten te verwerken in de favoriete gerechten van je kind. Zo presenteer je groenten op een super lekkere manier en went je kind meteen aan de heerlijke smaken. Het is vast feest aan tafel wanneer de pizza geserveerd wordt!

Speel met gekke vormpjes

Je hoeft groente en fruit zeker niet te verstoppen om het aantrekkelijker te maken. Zet deze lekkere producten juist in de schijnwerpers door ze eens anders te presenteren. Maak lange slierten van courgette of een lief hartje van tomaat. Wat dacht je van een aardbei die je openvouwt tot vlinder? Maak gebruik van uitsteekvormpjes of maak zelf de leukste creaties met een mes.

Laat ze zelf de gekste combinaties maken

Kinderen denken niet binnen hokjes, ook niet als het om eten gaat. Misschien smaakt een framboos wel super lekker met een beetje pindakaas. Of wil je kleine juist wat curry over de wortels heen? Laat je kinderen meedenken en zelf hun favoriete combinaties creëren. Paprika met rabarber, kiwi in een yoghurtdip met kruiden... het is misschien een beetje gek, maar als zij het maar lekker vinden!

Het buffet is geopend

De keuze is reuze, dus geef je kind wat te kiezen. Bied altijd verschillende soorten groenten en fruit aan. Zo kan je kleine zelf aangeven wat hij wel of niet wil. Misschien valt banaan vandaag helemaal niet in de smaak, maar een stukje komkommer gaat er wel in! Lust je kind vandaag iets niet? Probeer het over een paar dagen nog eens. Zo geef je hem steeds weer de kans om iets nieuws te ontdekken.

No stress

Je wilt natuurlijk dat je kind alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt. Tegelijkertijd ontdekken kinderen de wereld op hun eigen tempo. Hebben ze even helemaal geen zin in een fruithapje of kunnen groenten ze gestolen worden? Geen zorgen, want iedere fase gaat ook weer voorbij. Misschien gaan die snoeptomaatjes er vandaag niet in, maar zijn ze morgen juist weer de favoriete snack van je kleine. Komt goed!

Meer inspiratie?

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.