Top Teaser Lite - inspiratie - Zonnebrandwijzer voor kinderen

Zonnebrandwijzer voor kinderen

Natuurlijk wil je met je kinderen genieten van de zon. Het is wel belangrijk om dat verantwoordelijk te doen. Uv-stralen kunnen namelijk op de lange termijn gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals huidkanker. Bescherm je kleine dus goed met zonnebrandcrème. Maar wat is dan de beste keuze? Wij helpen je op weg met deze zonnebrandwijzer voor kinderen.

Waarom is zonnebrand belangrijk voor kinderen?

De huid van kinderen is extra gevoelig voor de zon. Uv-stralen kunnen de huid beschadigen en zo voor pijnlijke brandplekken zorgen. Dat is niet alleen vervelend op de korte termijn. Op de lange termijn vergroot huidbeschadiging bij kinderen de kansen op huidkanker op latere leeftijd.

Waarom is zonnebrand belangrijk voor kinderen?

Hoe kies je de juiste zonnebrand voor je kind?

Er zijn een paar factoren om rekening mee te houden om te bepalen welke zonnebrand voor je kind geschikt is. Let er eerst op dat de zonnebrandcrème bescherming biedt tegen een breed spectrum uv-stralen, dus zowel tegen uv A- als uv B-straling.

Dan is er het verschil tussen chemische en fysische filters. Chemische filters trekken in de huid en absorberen de uv-stralen. Fysische filters vormen een beschermlaag op de huid en weerkaatsten de uv-stralen. De tweede versie is vooral goed voor kinderen met een gevoelige huid.

Gaat je kleine zwemmen? Vergeet dan niet om waterbestendige zonnebrandcrème te kopen voor goede bescherming in het water. Combineer dit met uv-zwemkleding voor optimale bescherming tijdens het zwemmen.

Zonnebrand voor kinderen per leeftijd

Welke factor zonnebrand voor je kind heb je nodig? Dat ligt aan de leeftijd. Hier vind je algemene adviezen voor de beste zonnebrand voor je kind.

Baby's tot 6 maanden

Houd baby's zoveel mogelijk uit de zon en gebruik niet alleen zonnebrandcrème, maar ook zomerhoedjes en kleding met lange mouwen. Gebruik minstens SPF 30 en kies voor speciale babyzonnebrand.

Kinderen 6 maanden tot 2 jaar

Ook voor deze groep geldt dat je ze beter niet aan de volle zon blootstelt. Hoge SPF is beter, dus kies voor minstens factor 50. Vergeet niet om je peuter regelmatig opnieuw in te smeren.

Kinderen 2 tot 6 Jaar

Actieve peuters en kleuters moet je minstens iedere twee uur insmeren, maar vaker wanneer ze veel aan het zweten zijn. Gebruik SPF 50 om hun kwetsbare huidje optimaal te beschermen.

Kinderen 6 tot 12 Jaar

Vanaf deze leeftijd leer je je kind aan om zichzelf in te smeren. Zet eventueel een wekkertje zodat je kleine het niet vergeet en houd natuurlijk zelf een oogje in het zeil. Ook voor deze groep geldt dat minstens SPF 30 aan te raden is.

Welke zonnebrand is het beste voor een kind met eczeem?

Kinderen met eczeem hebben een zeer kwetsbare huid. Welke zonnebrand is geschikt voor een kind met eczeem? Vooral milde, parfumvrije zonnebrandcrème. Minerale zonnebrand is de beste keuze. Deze vormt een laagje op de huid en irriteert niet.

Hoe vaak moet je zonnebrand opnieuw aanbrengen bij een kind?

Hoe vaak moet je een kind insmeren met zonnebrand? Minstens iedere twee uur. Dat is vaker wanneer je kind tussendoor in het water gaat of veel zweet. Zelfs waterbestendige zonnebrand kun je beter opnieuw aanbrengen na een duik in het zwembad.

Misschien zit je kind daar niet op te wachten. Maak het smeren van zonnebrand daarom leuk. Heb je meerdere kinderen? Maak er een wedstrijd van wie zich als eerste heeft ingesmeerd. Of combineer het insmeren met wat gekriebel. Maak het een feestje!

Veelgestelde vragen over zonnebrand voor kinderen

 • Welke zonnebrand voor je kind?

  Gebruik zonnebrandcrème die speciaal voor kinderen is ontwikkeld. Nivea heeft verschillende waterbestendige opties met een hoge beschermingsfactor. Ook Naïf is een fijn merk voor [zonverzorging](https://www.kleertjes.com/verzorging-zonverzorging/), met veel parfumvrije en minerale opties.
 • Welke factor zonnebrand voor je kind?

  Ongeacht de leeftijd van je kind is factor 30 het minimum. Het is altijd beter om voor factor 50 te kiezen, want dit biedt net wat meer bescherming. Voor kinderen met een gevoelige huid is factor 50 zeker verstandig.
 • Hoe vaak kind insmeren met zonnebrand?

  Minstens iedere twee uur is de norm, maar smeer je kind vaker in wanneer hij in het water is geweest of veel zweet.
 • Welke zonnebrand voor kind met eczeem?

  Voor kinderen met eczeem of andere huidaandoeningen is het belangrijk om zeer milde zonnebrandcrème te gebruiken. Kies voor een parfumvrije formule met een hoge beschermingsfactor. Minerale zonnebrandcrème is het beste bij een gevoelige huid.
 • Beste zonnebrand voor mijn kind?

  Een goede zonnebrand voor kinderen heeft een hoge beschermingsfactor. Minstens SPF 30 is de richtlijn. Kijk of de zonnebrandcrème bescherming biedt tegen alle soorten uv-straling. Ook parfumvrije zonnebrand is fijn voor de gevoelige huid. Kies bovendien voor een crème in plaats van een spray, want hiermee bedek je de huid beter.

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Categorieën

Mijn account
Help