Retourneren en ruilen

Hoe kan ik mijn bestelde product retourneren?

Je kunt op twee manieren je product(en) retourneren binnen 101 dagen:

 1. Retourneren op kosten van kleertjes.com (je ontvangt een waardebon). kleertjes.com neemt de verzendkosten van de retourzending voor haar rekening. Je ontvangt het bedrag van je retouren in de vorm van een digitale waardebon die je op kleertjes.com kunt besteden.
 2. Retourneren op eigen kosten (je ontvangt je geld terug). Wanneer je je geld terug wilt in plaats van een waardebon stuur je de artikelen op eigen kosten retour. Je neemt de retourkosten voor eigen rekening. Alle gedane betalingen inclusief verzendkosten worden terugbetaald of verrekend op de factuur van de nieuwe digitale factuur of incasso, indien je alle artikelen terugstuurt.

Volg onderstaande instructies op om de verzending en verwerking van je retouren voorspoedig te laten verlopen:

 1. Vul de retourbon die je ontvangen hebt bij je bestelling, aan de voorzijde in.
 2. Geef aan hoeveel stuks je per artikel gaat retourneren.
 3. Kies de reden van retour (niet verplicht).
 4. Kies de gewenste retourmethode:
  1. Retourneren op eigen kosten: je ontvangt je gedane betalingen retour en je stempels vervallen, indien je de volledige bestelling retourneert, ontvang je gedane betalingen inclusief verzendkosten retour. Indien je gekozen hebt voor betaling achteraf, wordt het bedrag verrekend op de digitale factuur of automatische incasso. Heb je betaald met een andere betaalmethode dan ontvang je zo snel mogelijk doch binnen maximaal 14 dagen nadat je aan ons hebt gemeld dat je wil herroepen het bedrag terug op dezelfde wijze dat de betaling heeft plaatsgevonden. Wij mogen wachten met het terugbetalen totdat wij het artikel(en) terug ontvangen of totdat je aantoont het product(en) aan ons te hebben verzonden. Je kan op een andere manier herroepen of je retour versturen. Indien maar duidelijk is dat je wilt herroepen. Je kan je retour melden dit e-mailadres: service@kleertjes.com of stuur je retour direct naar het volgende adres samen met de retourbon of vermeld in ieder geval het ordernummer, je naam en adresgegevens;
   Kleertjes.com retouren
   Postbus 60
   7000 AB Doetinchem
  2. Retourneren op kosten van kleertjes.com: je ontvangt een waardebon en behoudt je stempels. De waardebon wordt toegevoegd aan je account op de website.
 5. Stuur dit formulier mee in de doos.
 6. Plak de sticker van de gewenste retourmethode (van stap 2) op de bovenzijde van de doos.
 7. Verstuur de zending in een goede beschermende verpakking, bijvoorbeeld in de verpakking die je van kleertjes.com hebt ontvangen. Bewaar je verzendbewijs, welke je bij het afleverpunt ontvangt, totdat je retour door ons is verwerkt. Het afleverpunt voor Nederland is een postkantoor of een servicepunt van PostNL.

Hoe kan ik mijn product omruilen en een ander product bestellen?

 1. Vul de retourbon die je ontvangen hebt bij je bestelling, aan de voorzijde in:
 2. Geef aan hoeveel stuks je per artikel gaat retourneren;
 3. Kies de reden van retour.
 4. Ga naar kleertjes.com en log in op je account;
 5. Plaats een nieuwe bestelling en kies bij betaalwijze ‘Reservering voor retourzending’;
 6. Als je een artikel wilt ruilen dan kun je kosteloos retourneren via de sticker met het antwoordnummer. Verstuur de zending in een goede beschermende verpakking, bijvoorbeeld in de verpakking die je van kleertjes.com hebt ontvangen. Bewaar je verzendbewijs, welke je bij het afleverpunt ontvangt, totdat je retour door ons is verwerkt. Het afleverpunt voor Nederland is een postkantoor of een servicepunt van PostNL
 7. Zodra je retour door ons is verwerkt, ontvang je daar een e-mail van. Je kunt de waardebon verzilveren op je gereserveerde bestelling door in te loggen in je account en bij stap 3 (controleren en betalen) je waardebon aan te vinken.

Hoe werkt het met de portokosten bij omruilen?

kleertjes.com vindt het belangrijk om haar klanten goed te helpen. Daarom bieden we altijd de mogelijkheid om gratis te ruilen, waarbij je een tegoedbon krijgt van kleertjes.com. Helaas is het niet mogelijk voor kleertjes.com om ook de verzendkosten van de nieuwe bestelling op zich te nemen.

Wat is het herroepingsrecht en hoe maak ik daar gebruik van?

Het herroepingsrecht houdt in dat je het recht hebt binnen 101 dagen na ontvangst van je bestelling zonder opgaaf van redenen de koopovereenkomst te ontbinden. De consument kan een overeenkomst met betrekking tot de aankoop van een product gedurende een bedenktijd van 101 dagen zonder opgave van redenen ontbinden. De ondernemer mag de consument vragen naar de reden van herroeping, maar deze niet tot opgave van zijn reden(en) verplichten. Je hebt na melding van retour nog 14 dagen de tijd om het product te retouren.

 • De genoemde bedenktijd gaat in op de dag nadat de consument, of een vooraf door de consument aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het product heeft ontvangen, of:
 • Als de consument in eenzelfde bestelling meerdere producten heeft besteld: de dag waarop de consument, of een door hem aangewezen derde, het laatste product heeft ontvangen. De ondernemer mag, mits hij de consument hier voorafgaand aan het bestelproces op duidelijke wijze over heeft geïnformeerd, een bestelling van meerdere producten met een verschillende levertijd weigeren.
 • Als de levering van een product bestaat uit verschillende zendingen of onderdelen: de dag waarop de consument, of een door hem aangewezen derde, de laatste zending of het laatste onderdeel heeft ontvangen.
 • De waardevermindering van kleren die meer zijn gebruikt dan nodig om de aard, kenmerken en werking te beoordelen kan worden doorberekend aan de consument.

De consument ontvangt een bevestigingsmail n.a.v. een bestelling, daarin staat een link naar het Europese modelformulier voor herroeping. De consument kan daar gebruik van maken indien hij dat wenst.

Als je een artikel wilt ruilen dan kun je kosteloos retourneren via de sticker met het antwoordnummer.