Thuiswinkel Waarborg

Vanaf juni 2007 is kleertjes.com officieel lid van de Thuiswinkel.org. Daarom mag kleertjes.com het Thuiswinkel Waarborg logo voeren, hetgeen betekent dat je met vertrouwen kunt winkelen bij kleertjes.com.

Thuiswinkel Awards
De Stichting Nationale Thuiswinkel Awards is een initiatief van Thuiswinkel.org, de branchevereniging voor bedrijven die producten en/of diensten op afstand verkopen aan consumenten. In 2007 won kleertjes.com drie Thuiswinkel awards, waaronder die voor Beste Webwinkel 2007. In 2013, 2015 én 2016 wint kleertjes.com vervolgens de Thuiswinkel Awards publieksprijs XL in de categorie Baby & Kind. Tot slot wint kleertjes.com in 2017 én in 2019 de shopping award XL in de categorie Mode en wordt daarmee uitgeroepen tot beste fashion webwinkel!

De zekerheden van het Thuiswinkel Waarborg
Als consument mag u er op rekenen dat webwinkels met het Thuiswinkel Waarborg-logo voldoen aan een aantal belangrijke criteria op het gebied van financiële stabiliteit, veiligheid, wet- en regelgeving, en de gedragsregels van Thuiswinkel.org. Alle leden worden ieder jaar opnieuw gecertificeerd. Dit zijn de belangrijkste zekerheden van het Thuiswinkel Waarborg voor consumenten:

  • Financiële stabiliteit: leden doorlopen jaarlijks een financiële check, waarbij wordt gekeken of de webwinkelier financieel gezond genoeg is om aan zijn verplichtingen naar de consument te kunnen voldoen.
  • Duidelijkheid over kosten: je hoort voorafgaand aan het bestelproces geïnformeerd te worden over alle eventuele bijkomende kosten, zoals verzendkosten, betaalkosten, en/of administratiekosten.
  • Achterafbetaling: je moet de mogelijkheid krijgen om minimaal 50% van het aankoopbedrag achteraf of bij aflevering te betalen, wanneer het gaat om de aankoop van producten.
  • 14 dagen bedenktijd: je krijgt een minimale bedenktijd van 14 dagen, waarbinnen je zonder opgave van reden van de koop mag afzien. Je krijgt vervolgens alle kosten (van de aankoop zelf én evt. bijkomende kosten zoals heenzending en betaalkosten) binnen uiterlijk 30 dagen teruggestort (met uitzondering van de kosten van de retourzending zelf).
  • Garantie via de webwinkel: leden dienen zelf zorg te dragen voor herstel / vervanging van je defecte product, of het restitueren van het aankoopbedrag wanneer dit niet mogelijk is. Zij mogen je niet naar de leverancier / fabrikant doorverwijzen.
  • Klachtenbemiddeling: bij klachten krijg je binnen maximaal 14 dagen een reactie. Kom je er niet uit met de webwinkelier? Dan biedt Thuiswinkel.org onafhankelijke klachtenbemiddeling.
  • Privacy: je dient geïnformeerd te worden over welke gegevens van je worden verkregen en hoe / waarvoor deze gebruikt worden. Je moet de mogelijkheid krijgen om bezwaar te maken tegen het verstrekken van jouw gegevens aan derden.
  • E-mail: jouw e-mailadres mag alleen voor commerciële mails worden gebruikt wanneer je daar vooraf expliciet mee hebt ingestemd, of wanneer het een aanbod betreft van soortgelijke producten/diensten die je eerder af hebt genomen. Iedere commerciële e-mail moet je de mogelijkheid bieden tot uitschrijving.
  • Veiligheid: wanneer u persoonsgegevens verstrekt of een betaling doet op de website, moet dit via een beveiligde verbinding gebeuren. Onze leden horen hun systemen up-to-date beveiligd te hebben tegen inbraak, virussen en andere aanvallen.


Voor meer informatie: www.thuiswinkel.org