Top Teaser Lite - Inspiratie - 19 - SS23 - 5x Nederlandse kinderfilms op Netflix

5x Nederlandse kinderfilms op Netflix

Even uitrusten na het buitenspelen of gewoon lekker chillen op een regenachtige zondagmiddag… Met een paar leuke films op jouw kijklijst komt dit hoe dan ook goed. Wij zochten daarom de 5 leukste kinderfilms voor je uit op Netflix. Kun jij als ouder ondertussen de was doen, een kopje thee drinken of gewoon gezellig meekijken!

1. Mees Kees langs de lijn

Naast Mees Kees, Mees Kees op kamp en Mees Kees op de planken kun je tegenwoordig ook Mees Kees langs de lijn bekijken op Netflix! In het vierde deel doet de school van Mees Kees mee aan een toekomstproject. De altijd norse schooldirectrice Dreus wil graag dat de klas van Mees Kees meedoet aan een voetbaltoernooi, maar dat ziet hij zelf he-le-maal niet zitten. Wat eerst nog begint als een leuke uitdaging eindigt in een grote blamage. Meester Kees’ zijn moeder wordt ziek en daarom vervangt Dreus hem als voetbalcoach. Daar zitten de kinderen van klas 6B natuurlijk niet op te wachten, maar gelukkig weten zij altijd alles met hun enthousiasme op te lossen!

2. Brammetje Baas

Van de makers van Het Paard van Sinterklaas en Dolfje Weerwolfje (Dolfje staat ook in deze blog) kwam in 2012 de film Brammetje Baas uit. Bram is een jongen met veel fantasie, die soms een tikkeltje onhandig overkomt. Hij denkt heel veel na over de wereld en is daardoor snel afgeleid. Hij verzamelt graag moeilijke woorden en wil later een raketbus uitvinden. Zijn meester van groep 3 vindt het allemaal wat minder grappig en dat levert gecompliceerde situaties op…

3. Dummie de Mummie

Jaaa Dummie de Mummie, wij zijn fan hoor! En laat Netflix nu ook deel twee online hebben staan: Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet. In deel één komt plotseling een mummie tot leven en hij belandt in het huis van Goos en zijn vader Klaas. De mummie en Goos worden beste vrienden en doen alsof ze neefjes van elkaar zijn; hij gaat ook mee naar school en dat zorgt voor leuke avonturen. Na het zien van deel één willen de kids hoe dan ook deel twee zien. En een goede tip: Dummie de Mummie heeft ook een hele leuke kinderboekencollectie!

4. Meester Kikker

Naast het succesvolle kinderboek van Paul van Loon is de film Meester Kikker ook te zien op Netflix. Een lieve meester die soms plots verandert in een kikker als je het verboden woord gebruikt. Met dit geheim van de meester valt natuurlijk niet zomaar weg te komen… Eén van zijn leerlingen Sita heeft hem op een dag door en wil kostte wat het kost uitzoeken waarom de meester soms in een kikker verandert. Deze familiefilm is trouwens ook heel gezellig om eens samen te kijken op de zondagmiddag. Popcorn erbij en chillen!

5. Dolfje Weerwolfje

Ahw inmiddels kennen je kind(eren) deze film waarschijnlijk al en jijzelf misschien ook, MAAR mocht dat niet het geval zijn: kijken! Dit schattige pluizenmannetje blijft favoriet. De hoofdrolspeler Dolfje, verandert ’s nachts in een weerwolfje… Dit vindt hijzelf helemaal niet leuk en worstelt dan ook met wie hij ’s nachts is in vergelijking met de rustige jongen overdag. Zijn broer vindt het in ieder geval wel cool en noemt hem daarom Dolfje Weerwolfje.

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Categorieën

Mijn account
Help