Top Teaser Lite - Inspiratie - 26 - SS23 - Deze meubels heb je écht nodig voor je baby

Deze meubels heb je écht nodig voor je baby

Gezinsuitbreiding? Dat vraagt ook om aanpassingen in huis. Je wilt je kleine een warm welkom geven en natuurlijk alles geven wat zijn hartje begeert. Maar wat heeft een baby nou écht nodig? Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Daarom helpen wij je een handje en vertellen we je welke meubels nou echt noodzakelijk zijn voor jouw newborn.

Een ledikant of wiegje

Voor je het weet, ligt je baby te dromen in een wiegje of ledikantje. Het voordeel van een ledikant is dat je kleine er twee tot drie jaar mee vooruit kan. Dat maakt het dus een goede investering. Goed beddengoed hoort er natuurlijk ook bij, van een matras en matrasbeschermer tot zachte lakens. Een paar extra setjes zijn ook geen overbodige luxe.

De commode

Een plek om de baby te verschonen én om alle luiers, kleertjes en hydrofiele doeken te bewaren: een commode is echt een uitkomst. Deze kasten zijn wat breder, zodat je er een verschoonkussen op kwijt kunt. Een kussen met een paar hoezen mag dus ook niet aan je winkelmandje ontbreken. Zo heb je altijd een schoon plekje om je baby te verzorgen. Het is niet nodig om echt een commode te kopen, want een brede ladekast is ook goed en vaak zelfs goedkoper. Zorg ervoor dat hij hoog genoeg is en voldoende lades heeft.

Een box

Een box is een echte uitkomst wanneer je baby wat groter is. Dus no rush, deze kun je ook nog na een paar maanden kopen. Je hebt zo altijd een plek om je kleine veilig weg te leggen. Jij hebt je handen vrij en de baby kan lekker slapen of de wereld bewonderen vanuit de box. Een box met verstelbare bodem is een goede keuze. Zo kan je je kindje op een hogere bodem leggen tijdens de babyfase. Lukt het je kleine eenmaal om zichzelf op te trekken? Dan doe je de bodem omlaag.

Een eettafelstoel

Met het hele gezin van het avondeten genieten, super gezellig toch? Je hebt speciale kinderstoelen met een set voor newborns. Zo schuif je je pasgeboren baby gezellig aan tafel. Dat is zeker geen must, want in de beginperiode zal je waarschijnlijk eten wanneer je baby slaapt. Vanaf zes of zeven maanden is het wel fijn om een speciaal plekje

Ga voor tweedehands

Een ledikant, commode, box en eettafelstoel: eigenlijk heb je maar een paar babymeubels écht nodig. Wist je dat je al deze meubels ook prima tweedehands kunt scoren? Dat is goed voor je portemonnee, maar ook een duurzamere keuze. Soms zijn tweedehands meubels nog in perfecte staat, op wat kleine deukjes na. Ziet een meubel er iets meer gehavend uit? Dat los je zo op met een likje verf. Met een beetje liefde geef je die babymeubels een tweede leven!

Meer inspiratie?

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Categorieën

Mijn account
Help