Top Teaser Lite - Top 5 huidverzorging baby

De top 5 baby huidverzorgingsproducten

Uitslag en eczeem bij je baby, natuurlijk wil je dat voorkomen. Maar er wordt zóveel gezegd over babyhuidverzorging... Op welke tips kun je echt vertrouwen? Wij hebben de tips van van dr. Jetske Ultee voor je. Deze dame is onderzoeksarts in de cosmetische dermatologie en heeft een eigen website. Ook vroegen we aan vrienden en bekenden wat hun meest favoriete verzorgingsproducten voor baby's waren en daar kwam een top 5 uit. Uiteindelijk ervaar je natuurlijk zelf wat goed is voor jouw baby.

Het zachte huidje van je baby

Een babyhuidje is vijf keer zo dun als de huid van een volwassene, daardoor raakt het sneller geïrriteerd en kunnen mogelijk schadelijke stoffen makkelijker het lichaam in komen. Het is daarom niet onverstandig hetgeen je smeert eens onder de loep te nemen. Daarbij kun je deze verzorgingstips ter harte nemen:

  • Een baby hoeft maar kort in bad, maximaal 5 minuten en maximaal drie keer per week is voldoende. Gebruik lauwwarm water (36-38 graden Celcius).
  • Het is prima om een scheutje badolie bij het water te doen, dit zorgt er namelijk voor dat het huidje zacht blijft en niet uitdroogt.
  • Na het baden kun je je baby het beste droogdeppen. Tip: een katoenen luier werkt perfect. Zorg goed dat de huidplooien droog zijn.
  • Voor de dagelijkse verzorging van een baby wordt aangeraden om hypoallergene producten te gebruiken.
Het zachte huidje van je baby

wat betekent Hypoallergeen?

Hypoallergeen betekent ‘verminderde kans op allergie’. Als dit op de verpakking staat, betekent het dat er zo min mogelijk stoffen in het product zijn verwerkt die allergische reacties kunnen geven. Er kan trouwens wel een parfumgrondstof in het product zijn verwerkt als het ‘hypoallergeen’ is, maar de kans dat er een overgevoeligheidsreactie optreedt hierbij is kleiner dan bij een parfumgrondstof in een normaal, niet-hypoallergeen product.

Meer inspiratie?

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Categorieën

Mijn account
Help