Top Teaser Lite - Inspiratie - 26 - SS23 - Alles wat je wilt weten over papadag

Alles wat je wilt weten over papadag

Het is papadag! Steeds meer vaders hebben een vaste dag in de week waarop ze 100% voor de kinderen zorgen. Dat is perfect voor quality time met elkaar. Maar hoe maak je ruimte voor die vaste papadag? Waar heb je recht op, zowel na de geboorte als de maanden of jaren daarna? Check het hier!

Verlof voor vaders na de geboorte

Je kleine is geboren! Die eerste dagen kijk je het liefste fulltime vol verwondering naar je baby. Dat kan ook, want in Nederland heb je als vader recht op een hele werkweek verlof. Werk je fulltime of parttime? Het maakt niet uit, want jij mag een hele week doorstrepen in je werkagenda. Perfect om je partner te ondersteunen, maar ook om lekker te knuffelen met je baby in die eerste dagen. Het mooiste van alles? Deze week verlof wordt ook nog volledig betaald.

Verlof voor vaders na de geboorte

Verlof in het eerste levensjaar

Een week verlof is fijn, maar je wilt misschien wel veel meer tijd vrijmaken voor je kleine. Dat kan, want in Nederland heb je ook altijd recht op ouderschapsverlof. Dit verlof stelt je in staat om allerlei dierbare momenten met je kind te beleven. Sinds 2022 heb je in het eerste levensjaar recht op negen weken (deels) betaald ouderschapsverlof. Je kunt deze negen weken in één blok opnemen, maar ook over het jaar uitspreiden. Een paar dagen werken en de rest van de week heb je álle tijd voor je kind.

Dit ouderschapsverlof is deels betaald. Dit betekent dat je 70% van het gebruikelijke loon ontvangt. Je hebt hier wel alleen recht op wanneer je in loondienst bent.

Vaderschapsverlof op de langere termijn

Het eerste levensjaar van je kind is heel speciaal, maar er is nog veel meer te beleven. Wil je het liefste een vaste papadag hebben? Dan kun je daar ook nog onbetaald ouderschapsverlof voor inzetten. In totaal heb je 26 weken verlof tot de achtste verjaardag van je kind. Heb je in het eerste jaar die negen betaalde weken benut? Dan heb je daarna nog vijftien weken over. Zet deze in om elke week een extra dag met je kind te hebben! Ze zijn wel onbetaald, dus houd daar rekening mee.

Hoe zit het met de financiën bij ouderschapsverlof?

Dat ouderschapsverlof is een echte uitkomst, maar hoe zit het met het financiële plaatje? Er zijn een paar dingen om rekening mee te houden:

  • Je levert natuurlijk loon in wanneer je een dag minder werkt, maar hoeveel kost een dag kinderopvang? Leg de cijfers naast elkaar en kijk hoeveel die vrije dag je écht kost, misschien valt het wel mee!

  • Zet je vakantiedagen in. Hier heb je recht op en ze zijn ook nog eens betaald.

  • Overweeg om langere dagen te maken. Zo kun je vier werkdagen van negen uur lang hebben. Je verdient evenveel, maar hebt wél extra tijd voor je baby.

Meer inspiratie?

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Categorieën

Mijn account
Help