Top Teaser Lite - Inspiratie - 25 - SS23 - Herfstige traktatie tips

Herfstige traktaties: tips van moeders voor jou

Kind jarig? Helemaal blij natuurlijk! Maar wel met de handen in het haar, want wat ga je dit jaar nou weer doen met die traktatie?? #MOMLIFE. Herkenbaar, herkenbaar. Daarom deden we een oproep en vroegen wij jullie om herfstige traktaties met ons te delen. Daar kwamen heel veel leuke reacties op van moeders die foto’s van hun te gekke creaties met ons deelden én van moeders die wanhopig op zoek waren naar wat inspiratie voor traktaties. Dat moest natuurlijk – voor iedereen die het gemist heeft – even gebundeld worden in een gezellige blog. Zie hier: de leukste traktaties met een kleine how-to-do-it.

Spoken- en spinnentraktatie

Oh la la, van deze traktatie (van Bianca) ga je spontaan een beetje kwijlen. Deze spoken en spinnen zijn gemaakt van Oreo’s omhuld met witte en bruine chocolade. Leg ze voor het gemak even in een cupcakehoudertje. De spinnen krijgen eetbare oogjes mee en stukjes dropveters als pootjes. De gezichtjes van de spookjes teken je met een chocoladestift.

Spoken- en spinnentraktatie

Rudolph the Red Nosed Reindeer

Deze cupcake-rendiertjes van Suzanne Kroon zijn toch een potje schattig. Spoiler alert: met het decoreren ben je zeker wel een uurtje zoet. De basis is een cupcake. Geen zin om te bakken? Je kunt natuurlijk ook kant-en-klare cakejes kopen. Maak eerst de neusjes met wat fondant of marsepein, besmeer dan de cupcakes met chocoladeglazuur en plak dan de eetbare oogjes en het neusje snel op het nog natte glazuur. Dan de finishing touch met twee pretzels als oortjes en deze rendiertjes zijn klaar om opgepeuzeld te worden.

Spooky Spiders

Fobie voor spinnen? Scroll snel door naar de volgende traktatie! Anouk Lakeman maakte als verjaardagstraktatie deze Oreo spinnen. De Smartie-oogjes kun je vastplakken met een beetje suikerwater of chocopasta. De dropveters (pootjes) steek je er voorzichtig in met een satéprikkertje. Easy breezy, maar groots effect!

Jurassic Parc

Dit gaat meer om de verpakking dan de traktatie zelf, maar we mogen deze hippe traktatie zeker niet overslaan, want het was een ware publiekslieveling. Dank Sybrig Tolsma! In de papieren zakjes zaten trouwens koekjes, maar druifjes zouden bijvoorbeeld ook kunnen (#verantwoordesnack). Handig: je kunt deze traktatie al ruim van tevoren klaar maken. Wat was er nou nog meer zo fijn aan deze traktatie? Sybrig scoorde de zakjes, stempels en dino’s gewoon online. Over timemanagement gesproken! Touw en washi tape kun je trouwens bij de Hema kopen.

Escargots, de smulvariant

Noortje Pasman ging aan de slag met pannenkoeken en chocozoenen, en fabriceerde deze lieve slakjes. Snij repen pannenkoek, smeer ze in met een klein beetje jam en rol die tot de helft op. Plak de chocozoenen evt. met wat suikerwater op de pannenkoekreepjes. Prik tot slot de voelsprieten – gemaakt van chocoladesticks (Aldi) – in de chocozoenen en teken de gezichtjes met chocoladepen. Lief en heel erg lekker!

Harige monsters

Wendy van ’t Hout maakte deze gezellige griezelspinnen. De spinnenvoetjes van de foto komen uit een pakket, maar die maak je natuurlijk heel makkelijk zelf. Leuk plaatje opzoeken, beetje plakken en knippen in Word en je hebt zo talloze spinnenbeentjes. Plak ze even op een satéprikker die je weer in het cakeje prikt. De ogen zijn eetbaar. Voor dat spooky harige effect gebruikte Wendy botercrème gekleurd met eetbare kleurstof.

Voor alle kleine eekhoorntjes

Deze schattige eikeltjes van Rianne Zwiers zijn gemaakt van chocokussen en mini stroopwafeltjes. Bevestig ze aan elkaar met wat eetbare lijm of met wat suikerwater (meng een flinke dot poedersuiker met wat water). Lekker (makkelijk)! En nu staat er nog maar één ding te wachten, SMULLEN!

Meer inspiratie?

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Categorieën

Mijn account
Help