Top Teaser Lite - Inspiratie - 26 - SS23 - 10 x avondvierdaagse tips

10 x handige avondvierdaagse tips

In veel gemeentes wordt elk jaar een avondvierdaagse georganiseerd. Naast dat het gezellig en leuk is om deze te lopen met kinderen is het goed voor jullie conditie. Daarnaast krijgt het zelfvertrouwen van je kind een boost als hij of zij de finish haalt. Ben je benieuwd hoe je je het beste voorbereidt op de avondvierdaagse? Wij zetten tien tips op een rijtje!.

1. Trek ze goede schoenen aan

Goede schoenen zijn een must als jullie de avondvierdaagse gaan lopen. Kies voor comfortabele sneakers of overweeg om wandelschoenen te kopen als je regelmatig wandeltochten maakt met de kids. Vergeet niet om de schoenen van tevoren in te lopen.

2. Kies voor laagjes

Tijdens het wandelen krijg je het al snel warm. Draag daarom een katoenen shirt, fijn zittende broek en neem een vest of hoodie mee. Deze knoop je om je middel of stop je in een rugzak.

3. Smeer ze in met zonnebrand

Hoewel je 's avonds loopt, is het op warme dagen geen overbodige luxe om je kinderen in te smeren met zonnebrand en eventueel een petje te laten dragen.

1. Trek ze goede schoenen aan

4. Eet van tevoren een lichte maaltijd

De wandeltocht start net na etenstijd. Dat is handig, omdat de kinderen dan niet te laat klaar zijn en op tijd naar bed kunnen. Qua avondeten vraagt het echter wel om een kleine aanpassing. Eet makkelijke en lichte maaltijden zoals pasta, salade of soep met een tosti. Je kunt eventueel ook 's middags warm eten en 's avonds brood eten.

5. Neem snacks mee!

Over 5 kilometer doe je gemiddeld zo'n 1,5 tot 2 uur. Hoewel dit niet super lang is, krijg je onderweg waarschijnlijk wel zin in een lekkere snack. Neem daarnaast een flesje water mee. Lekkere en gezonde snacks voor onderweg zijn:

  • snoepgroentes zoals plakjes komkommer, cherrytomaatjes of worteltjes
  • fruit zoals appel, druiven of een banaan
  • krentenbollen of broodjes

6. Koop een handige tas

Een rugzak is bijvoorbeeld de ideale plek om je proviand, vest en andere must-haves voor onderweg in te bewaren. Zo houd je je handen vrij en behoud je je bewegingsvrijheid, maar neem je wel met gemak al je spullen mee.

7. Neem een regenjas mee

Onmisbaar in je rugtas is een regenjack. Je wilt immers op alle weersomstandigheden voorbereid zijn. Een paraplu is tijdens het wandelen een stuk minder praktisch. Zo wil je natuurlijk niet in iemands ogen prikken met de paraplu!

8. Gezellig zingen

Oefen op wat gezellige oldskool meezingliedjes. Die zing je niet alleen samen met je kids, maar ook met de rest van de groep. Denk hierbij aan ‘Heb je al gehoord van de zevensprong?’, ‘Ik heb een potje met vet’ en ‘Roodkapje, waar ga je heen?’. Zo wordt het wandelen extra gezellig.

9. Check op teken

Veel avondvierdaagseroutes lopen door het bos. Vergeet daarom niet om na elke wandeling je kind te checken op teken. Controleer hierbij met name bepaalde plekken waar teken dol op zijn (zoals in de knieholtes en achter de oren).

10. Geniet!

Last but not least, geniet van de quality time samen met je kind! Neem de tijd om samen te trainen, bij te kletsen tijdens het wandelen én maak foto's voor in jullie fotoalbum.

Meer inspiratie?

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Categorieën

Mijn account
Help