Let op! Vanwege enorme drukte bij onze klantenservice kan soms langer duren voordat je een reactie ontvangt.

Heb je een dringende vraag? Stuur ons dan een e-mail, via [email protected].

Gaat jouw vraag over de verwerking van een retourzending?
Het kan maximaal 14 dagen duren voordat jouw retour verwerkt is. We willen je daarom vragen om even geduld te hebben en pas contact met ons op te nemen, wanneer jouw retour langer dan 14 dagen geleden bij ons bezorgd is.


Onze oprechte excuses voor het ongemak, we doen er alles aan om jouw retour zo snel mogelijk te verwerken.


Hoe kan ik mijn artikelen gratis retourneren?

Hoe, wat en wanneer je een artikel kunt retourneren is afhankelijk van de verkoper bij wie je producten hebt gekocht. Je kunt namelijk direct bij kleertjes.com bestellen of bij een van onze verkopers. Op de orderbevestiging kun je zien wie jouw product(en) geleverd heeft. Voor pakketten met afwijkende maten en/of gewichten kunnen onze verkooppartners mogelijk retourkosten in rekening brengen.

Ik wil artikelen van kleertjes.com retourneren 

Dat is heel eenvoudig! Je hoeft alleen de artikelen die je wilt retourneren in de originele zakjes te stoppen. De barcodestickers op de zakjes zorgen ervoor dat wij jouw retour gemakkelijk kunnen verwerken. Verpak de artikelen in de originele verzenddoos of -zak, plak de doos dicht en breng deze naar een DHL ServicePoint. Een retourformulier invullen is niet nodig. Retourneren is gratis via DHL. Je kunt het pakket afgeven bij het ServicePoint. Zij regelen de rest, een adres of label is niet nodig vanuit jou. DHL koppelt zelf een barcode aan jouw retourpakket. Uiteraard kun je de producten ook, op eigen kosten, via een andere vervoerder retourneren. In Nederland kun je jouw bestelling door middel van de volgende stappen gratis retour sturen:

Retourstap 1
Retourstap 2
Retourstap 3

- Je ontvangt alles wat je al betaald hebt retour en als je je volledige bestelling retourneert krijg je ook de verzendkosten van ons weer terug, tenzij je deze hebt afgekocht met ‘Afkopen verzendkosten’.

- Heb je gekozen voor achteraf betalen? Dan wordt het bedrag van je retour verrekend op de digitale factuur. Heb je betaald met een andere betaalmethode dan ontvang je zo snel mogelijk, en uiterlijk na 14 dagen nadat je aan ons hebt gemeld dat je wil herroepen het bedrag terug op dezelfde manier als dat je ons hebt betaald. Wij mogen wachten met het terugbetalen totdat wij het artikel(en) hebben ontvangen of totdat je aantoont het product(en) aan ons te hebben verzonden.

- Je hebt het recht om binnen een termijn van 30 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 30 dagen na de dag waarop je het artikel hebt ontvangen. Als je ons eerst op de hoogte hebt gesteld van je herroeping heb je vervolgens nog 14 dagen om het artikel aan ons terug te sturen.

- Wanneer je meer met het artikel hebt gedaan, dan noodzakelijk is om te beoordelen of je het wilt houden en er daardoor schade is ontstaan mogen wij deze schade in rekening brengen.

- Wil je op een andere manier herroepen of je retour versturen? Dat kan ook, als het maar duidelijk is dat je wilt herroepen. Zorg er daarom in ieder geval voor dat je een briefje toevoegt aan de artikelen met daarop je gegevens en het ordernummer. Je kunt je pakket naar een DHL ServicePoint brengen en aangeven dat het pakket naar kleertjes.com verstuurd moet worden.

Je kunt ook gebruik maken van het modelformulier voor herroepping, maar bent hiertoe niet verplicht.

Retourneren vanuit België

Wil je artikelen retour sturen vanuit België, ga dan naar een UPS punt bij jou in de buurt en laat daar een retourlabel uitprinten waarmee je jouw pakketje gratis retour kunt sturen.

Ik wil artikelen van een externe verkoper retourneren

Hoe je een product retour kunt sturen, verschilt per verkoper. In de meeste gevallen vind je de retourinstructies in de bestelbevestiging en/of het pakket. Ben je dit kwijt of kun je het niet vinden? Hier vind je een overzicht van onze verkopers en hun retourvoorwaarden en –procedures. Je kunt binnen 30 dagen na ontvangst van de bestelling retourneren bij een verkoper van kleertjes.com.
Wil je iets retourneren na 30 dagen neem dan contact op met de klantenservice van kleertjes.com. Onze klantenservice is iedere werkdag van 09:00 uur tot 21:00 uur telefonisch bereikbaar op +31(0)314-320120. Je kunt ons natuurlijk ook altijd mailen via [email protected] Let op: Bewaar altijd je verzendbewijs, gooi deze niet weg voordat je een bevestiging hebt dat jouw retour verwerkt is en je het retourbedrag hebt gecontroleerd.

Wil je een klachtartikel retour sturen?

Neem dan altijd eerst contact op met de klantenservice via [email protected] of door een WhatsApp bericht te sturen naar +31 (0)314-320120.