Hoe kan ik mijn artikelen gratis retourneren?

Hoe, wat en wanneer je een artikel kunt retourneren is afhankelijk van de verkoper bij wie je producten hebt gekocht. Je kunt namelijk direct bij kleertjes.com bestellen of bij een van onze verkopers. Op de orderbevestiging kun je zien wie jouw product(en) geleverd heeft. Voor pakketten met afwijkende maten en/of gewichten kunnen onze verkooppartners mogelijk retourkosten in rekening brengen.

Ik wil artikelen van kleertjes.com retourneren 

De lockdown van de afgelopen weken heeft ervoor gezorgd dat consumenten massaal online shoppen. Dit heeft tot enorme drukte geleid bij PostNL, waardoor een groot aantal retourpakketten met extreme vertraging bij ons aangeleverd wordt. Dit heeft ook gevolgen voor het verwerken van de retouren en de terugbetaling daarvan. Heb je artikelen aan ons geretourneerd? Dan kan het zijn dat de verwerking van jouw retour meer tijd in beslag neemt dan je gewend bent. We willen graag benadrukken dat we deze situatie ontzettend vervelend vinden. Onze oprechte excuses voor dit ongemak!

Heb je artikelen aan ons geretourneerd en ben je nog in afwachting van de verwerking van de retour? Dan willen we je vragen om nog even geduld te hebben. Zodra we de retourpakketten ontvangen hebben, zullen we er alles aan doen om deze zo snel mogelijk te verwerken.

Wanneer je artikelen geretourneerd hebt aan een van onze externe verkopers, dan is het mogelijk dat je het retourpakket verstuurd hebt via een andere vervoerder dan PostNL, bijvoorbeeld via DHL, DPD, GLS of UPS.

Wil je artikelen retour sturen? Controleer dan van tevoren of het afgiftepunt bij jou in de buurt geopend is. Bewaar je verzendbewijs goed en houd er rekening mee dat de verwerking van jouw retour op dit moment helaas langer duurt dan je gewend bent.


Bij je bestelling vind je een retourformulier. Hiermee kun je jouw retour direct naar ons retour sturen. Wil je een klachtartikel retour sturen? Neem dan altijd eerst contact op met de klantenservice via service@kleertjes.com. In Nederland en België kun je jouw bestelling door middel van de volgende stappen gratis retour sturen:

Retourstap 1
Retourstap 2
Retourstap 3
Retourstap 4

- Je ontvangt alles wat je al betaald hebt retour en als je je volledige bestelling retourneert krijg je ook de verzendkosten van ons weer terug – tenzij je deze hebt afgekocht met ‘Afkopen verzendkosten’.

- Heb je gekozen voor achteraf betalen? Dan wordt het bedrag van je retour verrekend op de digitale factuur. Heb je betaald met een andere betaalmethode dan ontvang je zo snel mogelijk, en uiterlijk na 14 dagen nadat je aan ons hebt gemeld dat je wil herroepen het bedrag terug op dezelfde manier als dat je ons hebt betaald. Wij mogen wachten met het terugbetalen totdat wij het artikel(en) hebben ontvangen of totdat je aantoont het product(en) aan ons te hebben verzonden.

- Je hebt het recht om binnen een termijn van 101 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 101 dagen na de dag waarop je het artikel hebt ontvangen. Als je ons eerst op de hoogte hebt gesteld van je herroeping heb je vervolgens nog 14 dagen om het artikel aan ons terug te sturen.

- Wanneer je meer met het artikel hebt gedaan, dan noodzakelijk is om te beoordelen of je het wilt houden en er daardoor schade is ontstaan mogen wij deze schade in rekening brengen.

Heb je geen retourformulier meer, wil je op een andere manier herroepen of je retour versturen? Dat kan ook, als het maar duidelijk is dat je wilt herroepen. Je kan, in dat geval, je retour melden via dit e-mailadres: service@kleertjes.com of stuur je retour direct naar het volgende adres samen met de retourbon. Vermeld in ieder geval het ordernummer, je naam en adresgegevens;

kleertjes.com retouren
Antwoordnummer 150
7000 VB Doetinchem

Je kunt ook gebruik maken van het modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht.

Ik wil artikelen van een externe verkoper retourneren

Wil je artikelen retour sturen? Controleer dan van tevoren of het afgiftepunt bij jou in de buurt geopend is. Bewaar je verzendbewijs goed en houd er rekening mee dat de verwerking van jouw retour op dit moment helaas langer kan duren dan je gewend bent.

Hoe je een product retour kunt sturen, verschilt per verkoper. In de meeste gevallen vind je de retourinstructies in de bestelbevestiging en/of het pakket. Ben je dit kwijt of kun je het niet vinden? Hier vind je een overzicht van onze verkopers en hun retourvoorwaarden en –procedures. Je kunt binnen 30 dagen retourneren bij een verkoper van kleertjes.com.
Wil je iets retourneren na 30 dagen neem dan contact op met de klantenservice van kleertjes.com. Onze klantenservice is iedere werkdag van 09:00 uur tot 21:00 uur telefonisch bereikbaar op +31(0)314-320120. Je kunt ons natuurlijk ook altijd mailen via service@kleertjes.com. Let op: Bewaar altijd je verzendbewijs, gooi deze niet weg voordat je een bevestiging hebt dat jouw retour verwerkt is en je het retourbedrag hebt gecontroleerd.