Top Teaser Lite - Inspiratie - Ouderschap - 26 - SS23 - Geboren in juni

Geboren in juni? Dan herken je wellicht deze eigenschappen

Het is juni! Jaaaa, kom maar op met de nog mooiere en warmere lentedagen en later deze maand: de zomer! Heb jij deze maand een verjaardag te vieren? Wij zochten uit wat de geboortemaand zegt over het karakter van juni-kinderen.

Creatieve kids

Juni-kids zijn vaak creatief en een kei in communiceren. Ze zijn snel, niet alleen met leren, maar ook met reageren. Ze praten soms zonder na te denken. Dat betekent dat ze oprecht zijn en zeggen waar het op staat en hun gevoelens niet verbergen. Doordat ze hun boodschap met charisma brengen en goede communicatie-skills hebben, kunnen ze anderen goed overtuigen van hun standpunt.

Vriendelijk en vrolijk

Onenigheid of ruzie hebben ze niet vaak, daar houden ze niet zo van. Juni-kids zijn ook erg gevoelig en zachtaardig en ze hebben veel vrienden die ze allemaal even lief vinden. Want waarom zou je maar één goede vriend hebben, als je ook met meer kinderen kan spelen? The more the merrier.

Leergierig en nieuwsgierig

Ze kunnen niet alleen snel leren, ze zijn ook vaak erg nieuwsgierig en vinden het leuk om nieuwe dingen te leren. Op school doen ze goed mee, maar als ze iets saai vinden, is dat direct aan ze te merken. Ze zijn dan al met hun gedachten met iets anders (en vooral leukers) bezig.

Bereid je met een juni-kind voor op veel vragen. Ze nemen niet zomaar iets van je aan, ze houden ervan om te weten waarom en hoe iets gebeurt. Laat je kindje ook zelf vertellen hoe hij denkt dat dingen gaan, je zult verbaasd staan van zijn ideeën en inzichten.

Zelf doen

Dat kinderen iets ‘zelluf’ willen doen, is natuurlijk niets nieuws, maar juni-kinderen zijn misschien nog wel een tikkeltje ondernemender. Dat kan komen door hun nieuwsgierige aard en het feit dat ze ook dol zijn op experimenteren.

Gul, grappig en gelukkig

De meeste juni-kids zijn tevreden met wat ze hebben. Het zijn echte lentekinderen, wat betekent dat ze gul, grappig en ondernemend zijn. In combinatie met de vele vriendjes en het zachtaardige karakter heb je met een kind dat in juni geboren is, vooral een gezellig gezinslid met wie je je geen moment hoeft te vervelen.

Sterrenbeelden in juni

Is jouw kleintje geboren voor of op 20 juni? Dan is het sterrenbeeld een Tweeling. Is je kind geboren op of na de 21e van juni? Dan heeft hij of zij een Kreeft als sterrenbeeld.

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Categorieën

Mijn account
Help