Hero - Inspiratie - Ouderschap - 26 - SS23 - Geboren in november

Geboren in november? Dan herken je wellicht deze eigenschappen

November is weer begonnen en doordat het weer guur wordt en de temperatuur met de dag zakt, zien we steeds minder daglicht. Tijd om lekker onze artielen te lezen onder een warm dekentje op de bank. Zoals deze, over novemberkinderen. Is deze maand toevallig jouw kleine jarig? Hoera, je hebt een bijzonder mensje in huis! Wij hebben een aantal weetjes op een rijtje gezet, want wat maakt mensen die geboren zijn in november nou zo speciaal?

Ze zijn vaker linkshandig

Uit Duits onderzoek is gebleken dat jongens die tussen november en het begin van de winter zijn geboren, vaker linkshandig zijn. Volgens wetenschappers is gebleken dat dit samenhangt met de hoeveelheid testosteron in de baarmoeder. Jongens worden daaraan voorafgaand aan de geboorte meer blootgesteld. De rechterhersenhelft, die de linkerkant van het lichaam aanstuurt, is gevoeliger voor testosteron. Mannen zouden daardoor vaker linkshandig worden.

Ze zijn sportiever

Dit geldt eigenlijk voor iedereen die in het najaar is geboren: je bent fysiek sterker en bent daardoor sportiever dan gemiddeld. Onderzoekers denken dat dit komt doordat moeders tijdens hun zwangerschap in de zomermaanden meer vitamine D hebben opgedaan. Vooral kinderen die zijn geboren in oktober of november zijn atleten in de dop. Jouw kleintje ook?

Ze lopen een lager risico op bepaalde ziektes

Misschien niet het lekkerste feitje om te lezen, maar wel positief! Volgens een Duits onderzoek leven novemberkinderen langer. Top! Maar ook volgens de Universiteit van Oxford schijnen novemberkinderen een lager risico te lopen op bepaalde ziektes. Het zou natuurlijk heel fijn zijn als dit klopt, maar wij hebben liever dat gewoon helemaal niemand ziek wordt!

Sterrenbeelden in november

Als jouw kleintje vóór of op 22 november geboren is, is zijn of haar sterrenbeeld een Schorpioen. Is jouw kleintje na de 22e van november geboren? Dan is hij of zij een Boogschutter.

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Categorieën

Mijn account
Help