Top Teaser Lite - Inspiratie - Ouderschap - 26 - SS23 - Geboren in mei

Geboren in mei? Dan herken je wellicht deze eigenschappen

Het is een vruchtbare maand, de bloemen staan in bloei en in mei leggen alle vogels een ei. Ben je ook in mei bevallen? Dan zul je deze karaktereigenschappen wellicht herkennen bij jouw kind.

Kind met een visie

Niet alleen het sterrenbeeld, ook de geboortemaand kan je wat meer vertellen over zijn karakter. Is je kind in mei geboren? Grote kans dat hij een goed ontwikkelde linkerhersenhelft heeft. Dat houdt in dat hij heel goed analytisch kan denken. Mei-kiddos kunnen goed visualiseren waar ze heen willen in het leven en geven hun toekomstdroom niet zo snel op. Ze houden vol tot ze hebben wat ze willen.

Dromer

Door de sterke wil en doorzettingsvermogen, worden mei-kindjes soms als lastig gezien. Maar ze zijn ook heel goed in staat om te luisteren naar anderen en in te zien wat de ander bedoelt. Het zijn vaak kleine, warme persoonlijkheden die graag met vrienden zijn. Mei-kinderen visualiseren niet alleen waar ze naartoe willen in het leven, het zijn ook dromers. Heb jij ook al een keer van de juf gehoord dat je kind veel aan het dagdromen is in de klas?

Follow the leader

Een kind met mei als geboortemaand staat vaak bekend als een goede vriend, gul en grappig. En omdat hij zo goed weet wat hij wil, is hij hartstikke ondernemend. No way dat hij zich laat tegenhouden als er obstakels op de weg liggen, hij zoekt naar oplossingen. Speelt je kind met meerdere buurtkinderen buiten? De jouwe vertelt vast zijn vriendjes wie wat het beste kan doen, want ja, je kind is een kei in leidinggeven.

Mij, mij, mei?

Kinderen die hartje lente geboren zijn, zijn niet altijd maar vrolijk en grappig en krijgen als dromende allemansvriend alles voor elkaar. Juist omdat hij zo goed weet wat hij wil en het niet altijd kan gaan zoals hij het voor ogen heeft, kan hij soms weleens somber worden. Na uitleg over dat je ook rekening moet houden met anderen, is het vaak al snel goed. Benadruk ook dat het nooit kan mislukken als je je best doet.

Sterrenbeelden in mei

Is je kindje geboren voor of op 20 mei, dan heeft je kind Stier als sterrenbeeld. Is je kindje vanaf 21 mei geboren? Dan heeft hij of zij Tweeling als sterrenbeeld.

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Categorieën

Mijn account
Help